mraydinalper adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar, ben 24 yaşımı 10 gün önce doldurdum.Akdeniz üniversitesinden 2018'in 12'inci ayına kadar tecilim vardı fakat öğrencilik sürem bittiği için tecilimde bitti doğal olarak.Geçen jandarmanın uygulamasına girdim Yoklama kaçağısın dedi 15 gün süre verdi vs vs.
Ben 2017 yılında 7 ay metris cezaevinde tutuklu kaldım.Yeni askerlik yasasında ise tutukluluk süresi ve gözaltı süresi askerliğe dahil diye bir madde var fakat beraat almam gerekiyormuş.
Şuan dosyam istinafta ve muhtemelen beraat alacağım 7 aylık bir alacağım olacak devletten.
Bu maddeyi kullanmak istiyorum fakat devlet bana hemen gel askerlik yap diyor.Sizce ne yapmalıyım? Kaçak olarak gezerek mahkemenin sonucunumu beklemeliyim ?
Askerlik şubesinin bu süreyi bekleteceğini hiç düşünmüyorum o nedenle gitmek içimden hiç gelmiyor, beraat alamazsam bedelliye başvuracağım sizce ne yapmam gerekiyor?
Teşekkürler.
Askerlik şubesine git. Çok önemli bir bahane bul, eve ben bakmak zorundayım. Ailem durumları düzeltene kadar vs vs gibi. ertelerler. zorluk çıkaracaklarını sanmıyorum. Yada açık açık benim devletten alacaklı olma durumum var, 1 -2 sene içinde sonuçlanacak de. İyi bir avukat bul mahkemedeki dosyayı öne alsın.