Bak kardeşim konu hakkında bilgin yok yorum yapıyorsun.
Eski eşim askeri sağlık personeli.
Onlara verilen brifingleri anlattı bana.
Büyük istanbul depreminde kurtarma ekiplerinin hiç bir zaman girmeyeceği yerler var haritalarda kırmızı işaretli.
Bu bölgeler olası bina yıkımlarının fazla olduğıu ve sokakların dar olduğu için ulaşım imkanının yok olacağı yerler.
Kasımpaşa, Fatih in bazı yerleri Okmeydan vs... gibi yerler.
Senin telefonun çalışsa da çalışmasa da, şebeken çalışsa da çalışmasa da enkaz altında kalırsan geçmiş olsun.
Sen şebekeyi bırak, evine yatırın yap.
Çökmeyecek sağlamlıkta, sağlam bir zemine yapılmış bir ev yap.
Kimsenin evinde deprem çantası yok.
Kimsenin evinde eşyalar duvara sabitlenmemiş.
Kimsenin bireysel acil durum planı yok.
Herkes istiyor ki operatörler gündelik kapasitelerinin 50 katı iletişimi karşılayacak kadar yatırım yapsın.
Yok öyle bir dünya.
Realist olun mantıklı olun. Adam gibi bir binada yaşayın.
Binanız çökmez, operatöre de ihtiyacınız olmaz.
Gerçekten inanılmazsın arkadaş. İlk başta otelle telekomünikasyonla falan kıyasladın, şimdi de gelmiş binanı sen sağlam yap bişey olmaz diyorsun. Şimdi aynı tavsiyeyi sana veriyorum, biraz realist ol ve düşün. Koskocaman İstanbul'da herkesin evinin depreme dayanıklı olma şansı var mı? Telekomünikasyon bir ülkenin şah damarıdır. Bunu çok yakın bir tarihte de direk canlı bi şekilde şahit olduk. Bence muhalif olmayı bırak çünkü bu konuyu çok fazla uzatmak istemiyorum. Çok da uzak olmayan bir tarihte bu sebeple canı yanan insanlar var, bugün insanlar daha iyi bir hizmet için şikayetlerini söylemeleri de en doğal hakları.