hayır nedir bu aman tadımız kaçmasın ali rıza bey kafası anlamıyorum
bırakın firmalara isyan etsinler eleştirsinler konuşsunlar ki onlarda
kendilerini 20 senede 1 kez deprem olursa ne yaparız diye geliştirsinler
acil yardım ekiplerinin iletişiminin devam etmesi yeterlidir demişsiniz
itfaiye gerekmedikçe telefon kullanmayın bize ulaşamıyorlar diye açıklama yapıyor
konuşmaktan, eleştirmekten kimseye zarar gelmez.
Bu ülkenin başındaki en büyük sorun saçma sapan isyan ve eleştiri değerli kardeşim.
Daha bir kaç ay önce imar affı geldi, denetimsiz, plansız, abuk sabuk yapılara tapu verildi kimsenin sesi çıkmadı.
20 sene olmuş büyük depremdenberi deprem toplanma alanlarının yarısı imara açılmış kimse isyan etmedi eleştirmedi.
Bu millet binasının altındaki kolonu kesen galericiye isyan etmiyor, eş dosta telefon açamıyorum diye isyan ediyor.
Adam benim binam yıkılır mı? Yıkılmaması için nasıl önlem alırım diye düşünmüyor, enkaz altında telefonumda %10 şarj kalırsa diye düşünüyor.
Kusura bakma değerli kardeşim, eleştiriyi ve isyanı doğru yere yapmayan adamlara tepki gösteriyorum.
Deprem sonrası değil 3-5 saat, 3-5 dakikalık hat kesintisi bile yüzlerce insanın ölmesine yol açabilir.
Bak kardeşim konu hakkında bilgin yok yorum yapıyorsun.
Eski eşim askeri sağlık personeli.
15 sene önce onlara verilen brifingleri anlattı bana.
Büyük istanbul depreminde kurtarma ekiplerinin hiç bir zaman girmeyeceği yerler var haritalarda kırmızı işaretli.
Bu bölgeler olası bina yıkımlarının fazla olduğıu ve sokakları dar olduğu için ulaşım imkanının yok olacağı yerler.
Kasımpaşa, Fatih in bazı yerleri Okmeydan vs... gibi yerler daha bir çok var.
Senin telefonun çalışsa da çalışmasa da, şebeken çalışsa da çalışmasa da enkaz altında kalırsan geçmiş olsun.
Bu bölgelerde kalan insanlar akutu da arasa, itfaiyeyi de arasa Amerikan Büyükelçiliğini de arasa kaderlerine terkedilecekler.
Eşim o zaman Kasımpaşa asker hastanesinde çalışıyordu ve biz de Kasımpaşa'da oturuyorduk ve oturduğumuz yer haritada kırmızıydı.
En üst katta oturuyorduk ve şaka yapıyorduk, en azından enkazda en üstte kalıp kendimiz çıkarız kurtarma ekibi gelmeyecek diye...
Sen şebekeyi bırak, evine yatırım yap.
Çökmeyecek sağlamlıkta, sağlam bir zemine yapılmış bir evde yaşa.
Kimsenin evinde deprem çantası yok.
Kimsenin evinde eşyalar duvara sabitlenmemiş.
Kimsenin bireysel acil durum planı yok.
Binaların büyük kısmı adece kiraya verilirken DASK yaptırıyor.
Kimsenin olağanüstü durumlara hazırlığı yok.
Ama Herkes istiyor ki operatörler gündelik kapasitelerinin 50 katı iletişimi karşılayacak kadar yatırım yapsın.
Yok öyle bir dünya.
Realist olun mantıklı olun. Adam gibi bir binada yaşayın.
Binanız çökmez, operatöre de ihtiyacınız olmaz.