artık hevesimi yitirdim. elimde bir proje olduğunda, o proje için gecemi gündüzüme katıp çalışabiliyorum. çalışma sistemim bu şekilde düzenli sayılmaz belki ama bir şeylerle meşgul olmak ve bu şeylerin gelecekte (adsense, satış ortaklığı veya direkt reklam yerleşimi) gelir getirecek olmalarını düşünerek motive olabiliyorum.

şimdi yine elimde bir proje var. iki gün önce bu direkt reklam yerleşimi odaklı ingilizce projem için 15 gün sürem isim bulma maceram sonuçlandı ve domaini aldım. aynı 15 günlük süreç içerisinde günde 3-4 saatimi de bu proje için tema aramaya harcadım. temayı da bulduğumu düşündüm. temayı önce bir siteme subdomain açıp denedim. epey güzel görünüyordu. ben de hostingi aldım avrupa lokasyonlu. domain'le hosting'i bağlayıp, temayı proje domainime kurdum.

dün gece ise, temanın istediklerimi karşılayamadığını gördüm. istediğim reklam yerleşimini yerleştiremeyeceğimi farkettim. direkt olarak wordpress kurulumunu kaldırdım proje domainim üzerinden.

şimdi ise büyük bir yılgınlık yaşıyorum. 15 gün boyunca istediğim şekilde bir tema bulamamış olmaktan dolayı yılmış durumdayım.
themeforest'teki temalara gücüm yetmiyor.
w*rez kullanmak istemiyorum, güvenli ve güzel bir site olsun istiyorum.
ucuztema.com veya gplplus.com gibi siteler themeforest'teki temaları çok ucuz fiyatlara sağlıyor olsalar da bir türlü güven sağlayamıyorum.

şunu bile düşündüm ve o tarafta da istediğimi aradım: anasayfası HTML şablon olup, anasyfada bulunan tüm linklerin wordpress'e bağlı olmasını. ama o da çok zorlayıcı bir sistem olacak. her düzenleme gerektiğinde, her reklam koymak gerektiğinde kodlarla uğraşmam gerekecek.

şimdi bu projeden vazgeçmek üzereyim. ama domainle hosting'i çoktan aldım. tamam hosting'i başka bir domaine bağlayabilirim, türkiye lokasyona da çevirebilirim ama işte.. çok büyük hayaller yüklemiştim bu projeye. ingilizce olarak bir kere adsense'den yüksek TBM oranları olacaktı, hiti yüksek olacaktı...

acaba benim durumumu yaşayanlarınız var mıdır?
bana verebilecek tavsiyeleriniz var mıdır?
çünkü gerçekten böyle bir şeye ihtiyacım var..