Anlattigin seylere gore kil donmesi ameliyatidir. Ozelden atmana gerek yok, ayiplanacak birsey de yok
Cuma gunu doktora gorundugunde uzun sure yatakta kalamayacagini da anlat. Belki bir sivi ile orayi biraz yakar, ve ertesi gun islerine devam edersin.
Kil donmesi cok da aciliyeti yoktur, Yani temiz tutup, ara sira doktora da gidip kontrol ettirirsen seneye de ameliyat olabilirsiniz okul bitince. Doktor acilan delige uzunca bir tel gibi bir sey sokuyor oyle kontrol ediyor, ve cok cok aciliyeti olmadigi surece erteleyebilir ameliyati.
Ayrica doktor %30 tekrar etme olasiligi var diyerek haltetmis. Her zaman kil donmesinin tekrar etme riski vardir. Ondan ameliyat olup da tekrar etmeyeni tanimiyorum ben.
Bu arada baska doktordan da fikir alin cunku benim de tekrar etme olasiligi vardi. Ameliyat oldugum doktora gorundum 1 yil sonra ve hemen ameliyat edelim dedi. Sonra bu konuda uzman baska bir doktora gorundum. O kadar da kotu degil, temiz tut, biraz kilo ver, hareket de yap spor yap hicbirsey olmaz dedi. Ve onun bunu dedikten sonra arada 3-4 yil gecti. Cok nadir bazen azicik sivi akiyor. Kendisi rahatsiz etmiyor, kokusu rahatsiz ediyor.
Burda kilit nokta bir hareket (surekli oturma) ve temizlik.
Her gun her gun dus alirsan hic birsey olmaz buyuk ihtimalle, icini ferah tut.