Aranıza yeni katılıyorum öncelikle hepinize merhaba,
İlk konumu uzun zamandır üzerine düşemediğim toplu mail olayının üzerine düşerek açmak istedim. 1 yıldır (ismini paylaşarak backlink kasmak istemediğim) bir toplu e-mail firmasıyla aylık abonelik şeklinde çalışarak kendi üyelerime haftalık duyurularımı sorunsuzca yapıyorum.

Sorun aylık ödediğim para miktarından ziyade toplu e-posta gibi bir olaya böyle maliyetler harcamak. Son yıllarda toplu mail sistemi üzerine bir sürü firma türedi ve kontörlü şekilde toplu mail gönderimi yaptırarak bir şekilde çarklarını döndürüyorlar (Allah arttırsın). Ancak takdir edersiniz ki SMS göndermiyorum E-posta gönderiyorum ve uzun zamandır bu durumu göz ardı etsem de 10.000 ayrı kullanıcıya (kendi üyelerim) bilgilendirme/bülten yapmak için ödediğim maliyetleri hepiniz tahmin etmişsinizdir. Bu sorunu çözene kadar da mecbur ödemeye devam edeceğim.

Elbette kendi hosting sunucumdan SMTP ile ücretsiz gönderim yapabilirim ancak spama düşen maillerin hiç kimseye faydası olmuyor. Spam olayının sadece sunucuyla değil yazılımla da alakası olduğunu düşünüyorum. Şayet önceden WHMCS, vBulletin gibi sistemlerde üyelerimize gönderdiğimiz site içi toplu maillerde spama takılmadan rahatlıkla gönderdiğimi hatırlıyorum. Şuanda Wordpress tarzı bir hazır script kullanmıyorum. Hazır sistemlerdeki önceden ayarlanmış özellikler yok. Şuanki kullandığım script SMMPanel burada zaten hazır toplu mail gönderme sistemi var. Youtube views hizmeti sağlıyorum. Son dönemlerde ardı arkası kesilmeyen reklam ve spam maillerinden sonra sanıyorum ki Gmail, Yahoo gibi dev mail şirketleri ciddi önlemler almış.

Mail içerik/şablon ile alakalı anti spam önlemleriyle (abonelikten çıkma linki, çok resim bulundurmama vs.) alakalı işlemlerde gerekli tedbirleri alıyorum ancak ben ne yaparsam yapayım kendi admin panelimde oluşturduğum SMTP formundan doğrudan gönderimlerde ne yazık ki çoğu/hepsi spama düşüyor.

Uygun fiyata birçok linux sunucu mevcut, sizce kendi sunucumu alıp gerekli yazılımları (bilmiyorum) kurduktan sonra bu işi daha maliyetsiz hale getirebilir miyim?
Ya da bu iş için tek seferde ödeme yaparak alacağım bir yazılımla çözebilir miyim? (böyle bir yazılım varsa)

Tekrardan hatırlatmak isterim ki, tanımadığım kişilere değil benim e-postamdan rahatsız olmayan kendi üyelerime e-posta göndereceğim. E-mail marketing yapmak için 10binlerce farklı kişilere spam dolu içeriklerle ulaşmak gibi bir niyetim yok. Gönderdiğim e-mail içeriğinde bazen 2 veya 3 cümlelik bilgiler yer alıyor. Küçük bir güncelleme duyurusu gibi düşünün.
Alıntı
Örnek E-mail: Üye panelimiz yenilendi. Yeni eklenen özelliğimiz sayesinde artık şunları ve bunları daha kolay gerçekleştirebileceksiniz.
Bu bilgilendirmeler yerine yeni üyeler kazanacağım metodlar arasaydım o zaman bu maliyetlere gücenmezdim. Ancak bunun basit bir yolu olduğunu düşünüyorum. Bilgili arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim. Umarım başka bu sorunu yaşayanlara da ışık tutan bir konu olur. İşinizin rast gitmesi dileğiyle...