Bizim sınıfta 42 yaşında bir abla var bugün derse ilk kez gelen hoca tanıma tanışma niyetinde sorular sordu, bu ablamızda geliş(okuma) hikayesini anlattı şok oldum üstü kapalı şekilde aynen iletiyorum:

"Ben 25 yıldır x şirketin çalışanıyım. x Müdür Sekreterliğini yürütüyorum. Geçen yıl bir genç çalışanı daha benim bulunduğum göreve atadılar ve şuan 2 kişi aynı pozisyonda görev alıyoruz. Ben 25 yıldır kademe kademe yükselip geldim ve x bin maaş alıyorum, benden sonra gelen genç eleman daha işte yeni olmasına rağmen benimle aynı maaşı alıyor ve bu benim zoruma gitti çünkü ben lise, o lisans mezunu. Geçen yıl hırs yaptım ve sınava girdim, işte burdayım"


Nerede olursak olalım, hangi ülke hangi vatandaşlığa sahip olursak olalım ben artık diplomanın büyüklüğüne inanıyorum. Belki şuan pek geçerli değil burada, bir geçerliliği yok veya yeterince ilgi görmüyor olabilir ama hayallerde beyaz yaka olmak varsa diploma şart hocam. Ozellikle diplomanin yanında edinilen tecrübe, birikim ve bilgiler olunca o diploma değerinden daha fazla değer görüyor. Bence imkanınız varsa okuyun, mezun olunca o bölüm mesleklerini yapmasanız bile CV'nizde yer kaplar en azından.