Kariyer mimari falan hepsi boş iş hocam 11 bin senet imzaladım gitmiyorum bile ne yaparlarsa yapsınlar. Hepsi paraya bakıyor. Ben böyle sıkıcı eğitim görmedim o kadar da hevesli gitmiştim. Adama sql saldırısından bahsediyorum diyor öyle birşey olsa ben ceketimi alıp gidiyim. Saçma sapan bu işte pişmemişleri koymuşlar oraya. Eğer kocaeli gebze tarafında bulursan adam akıllı bir yer ki sanmıyorum veyahut başka bir eğitim bulursan banada bilgi verirsen çok sevinirim.
Bundan 1-2 yıl önce KOSGEB eğitimi almak için Cahit Elginkan Vakfına gitmiştim. Eğitimleri çok güzel idi ve her şey ücretsiz. Bu kurumu övüyorum ve herkes bilsin ve övsün. Hatta şöyle bir şey söyleyeyim eğitimin sonunda bizi bu imkanı verenleri tanımak açısından video izlettiler. Bugün E.C.A diye bildiğimiz kombi markasının bile kurucuları, hatta ben o güne kadar bu markayı yabancı sanıyordum. E.C.A'nın Açılımı (E)krem (C)ahit (A)hmet imiş

Bunu duyunca ve o atmosferde duygulandım bile. Bu insanlar E.C.A başta olmak üzere fazla firmayı tamamen TÜRK GENÇLİĞE miras bırakmışlar. Düşünebiliyor musunuz ? Holdingsiniz ve onlarca şirketin/firmanın sahibisiniz tüm mal varlığınızı kendi adınızı taşıyan bir vakıf aracılığıyla gençlere tamamen ücretsiz dağıtıyorsunuz. Bu sadece olumlu önyargımdır. Ben KOSGEB eğitimi aldım hocalar ortam aşırı ilgiliydi. Geçenler de gördüm ki kurs olarak yazılım da açıyorlar. Sanırım güzeldir ama net bir şey söylemek mümkün değil ancak deneyebiliriz. (aemtem.org.tr)
Ben de aynı derdin sahibiyim. Udemy gibi yerlerde genelde sadece tek bir projeye odaklanılan, projeyi satın alanın zaten yapmak istediği şeyi yapıp "ben yaptım" demesine yol açan dersler veriliyor. Bu da tamamen kodlamanın öğrenilmesini engelliyor ve hazırlığa itiyor. Zaten çoğu eğitmen "bunları hazır olarak bulabilirsiniz, ezberlemenize gerek yok" tadında cümleler kuruyor. Kurulan bu cümle tarzı o kod öbeğinde neyin ne işe yaradığının kavranmasına yol açıyor. Ben kendi açımdan bu tarz eğitimlerin bir şeyler yapmak için yeterli olduğunu ancak hayali kurulan projeyi yapmak yolunda pek bir katkı sağlamadığı fikrindeyim. Bu durumun aşılması konusunda yazılım mühendisliği okumak gibi bir çözüm bulmuş olsam da ne kendim uygulayabildim ne de tavsiye olarak verebiliyorum. İnternette ücretsiz olarak İngilizce yayın yapan bazı isimler detaylı olarak anlatsa da bu noktada ileri seviye İngilizce ve kod diline hakim olmak gerekiyor. Yoksa bir şey kaçtığında neyin neden yapıldığı tam olarak anlaşılamıyor bu da tüm öğrenilenin boşa çıkması anlamına geliyor. Cevapların takipçisiyim.
Bakalım tamamen bilgi arkadaşlar yazarsa gerçekten güzel olur ama şöyle bir önyargım daha var. İşin uzmanı arkadaşlar ya bir işte ya da sürekli çalıştıkları için meşguller. Genel de burada takılanları geneller isek ortalaması baya bizim gibi düşünüyorum. Öyle ya da böyle yaptığımız işlerden para kazanıyor. Aslında yaptığımız şey kötü de değil çünkü aracı kurum gibiyiz. X kişiler bizden bir şey istediğinde teslim edebiliyor muyuz ? Ediyoruz. Lakin bunu oradan buradan ve kendi bilgimizde harmanlayarak yapıyoruz.