Ben de aynı derdin sahibiyim. Udemy gibi yerlerde genelde sadece tek bir projeye odaklanılan, projeyi satın alanın zaten yapmak istediği şeyi yapıp "ben yaptım" demesine yol açan dersler veriliyor. Bu da tamamen kodlamanın öğrenilmesini engelliyor ve hazırlığa itiyor. Zaten çoğu eğitmen "bunları hazır olarak bulabilirsiniz, ezberlemenize gerek yok" tadında cümleler kuruyor. Kurulan bu cümle tarzı o kod öbeğinde neyin ne işe yaradığının kavranmasına yol açıyor. Ben kendi açımdan bu tarz eğitimlerin bir şeyler yapmak için yeterli olduğunu ancak hayali kurulan projeyi yapmak yolunda pek bir katkı sağlamadığı fikrindeyim. Bu durumun aşılması konusunda yazılım mühendisliği okumak gibi bir çözüm bulmuş olsam da ne kendim uygulayabildim ne de tavsiye olarak verebiliyorum. İnternette ücretsiz olarak İngilizce yayın yapan bazı isimler detaylı olarak anlatsa da bu noktada ileri seviye İngilizce ve kod diline hakim olmak gerekiyor. Yoksa bir şey kaçtığında neyin neden yapıldığı tam olarak anlaşılamıyor bu da tüm öğrenilenin boşa çıkması anlamına geliyor. Cevapların takipçisiyim.