Arkadaşlar hem biraz kendime öz eleştiri hem de fikirlerinizi gerçekten merak ediyorum.
Kişisel olarak her şeyi düzenleyip kurabiliyorum bu konuda korkum yok aksine fazlaca cesaretim var. Bugüne kadar her türlü sistemde kurulum yapıp bir projeyi aktif etmişliğim var. Örneğin Android oyun'dan masaüstü oyuna kadar lakin bunların hepsini editleme mantığı ile yaptım. Simyacıları gibi deneme yanılma yolu ile. Çoğu kodu internetten hazır bularak, değiştirerek farklı hale getirdim. Hiç ilgimin veya bilgimin olmadığı bir alanda bile işlem yapmaktan hiç çekinmem önce araştırmamı yaparım ve işini içine dalarım. Sonuçta bir kod dizini kurcalamaktan hiç korkmadım en fazla başa dönerim diye her taşın altına elimi soktum. Bu durum şöyle kötü sonuca yol açtı (Bence). Bir alanda uzmanlaşmak yerine çok fazla dalda bilgi edindim ama bir dalda uzmanlaşamadım. Bir yerden sonra tak ediyor insan tamamını kendi yapabilmek istiyor.
Çok fazla eğitim videoları/kursları var lütfen tecrübe edinmediğiniz sistemi önermeyin. Bir örnek vermek istiyorum Udemmy eğitimleri hakkında ;
Eğitim kurslarını incelerken her zaman öğrenci başarılarına bakarım. Öğrencilerin yapabildikleri şeyler bence eğitimini kalitesini ölçmede önemli bir kriter. En çok satan kurslara bile baktığım da öğrencilerin hepsi aynı şeyi yapmış bence bu kurs kodlamanın mantığını değil bir uygulamayı öğretmekten/ezberletmekten ileri gidememiş oluyor . Bu bahsettiklerime örnek vermek gerekirse Atıl Samancıoğlu kursları baktığınızda kaliteli duruyor lakin öğrenci başarılarına baktığınız da bence çok kötü.
Örnek bir kursu ;
https://www.udemy.com/android-o-mobi...i-kotlin-java/
Öğrencilerin yaptıklarına ise :
https://atilsamancioglu.com/blog/ buradan bakabilirsiniz. Uygulamalar neredeyse tamamen aynı biri Tarih dersi uygulaması yaptıysa diğeri matematik dersi yapmış. Sistemsel olarak değişken hiç yok. Öğrenip apayrı bir şey yapanlar yok. Biri sincabı bul yapmış diğeri aslanı kaplanı bul.
Bu durumda sizlerden tavsiye istediğim şey SADECE TECRÜBE edindiğiniz şeyleri benimle paylaşmanız. Tecrübelerini paylaşacak olan arkadaşlar paylaştıkları alanda tamamen kendi başlarına kodlamayı yapabiliyorsa kendi paylaşmak istediklerini de ekleyerek yorum yaparsa sevinirim. İsteyen olursa telefonda sohbet ederek de beyin fırtınası yapabiliriz. Belki ben bir yerlerde yanlış mantık kurarak bu mantığı zorluyorumdur.
Not : Kişisel olarak sanırım eğitim veren bir yere gidip almak gibi bir niyetim var ama fiyatları ortada. Ricam böyle söyledim diye sıfır bilgili gibi bir insan gibi davranmayalım bu kendimi en ama en basit bir şekilde anlattığım öz eleştirimdir. fikir vermesi açısından. Bugün adsense kazancıyla geçiniyor, kripto blogları yönetiyorum. Aktif bir topluluk projem de mevcut.(Forum)