serdardulger adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bütçen var ise 6d de al birde battary grip alın. Tabi sadece bunla bitmiyor. Lensler de var. Ben şuan ay fotoğrafçılığına merak saldım. Teleskop bağlantı kiti derken bir sürü maaliyet En basta 6d alıp 24 105 f4 len işini görür tabi bütçe meselesi bu fotoğrafçılık.

650d başlangıç için iyi ama 15 55 i direk değişmeni tavsiye ederim. Hobi olarak fotoğrafçılık yapıyordum Bi aralar

Aklına takılan soru varsa sorabilirsin
Bütçe sorunum yok fakat bir dış çekim yapan abimiz ile konuşma imkanım oldu elindeki cihaz 35 bin liraymış. Battery grip, harici flaş, nikonun bir modeliydi. Ben bu işe yıllardır meraklıyım fakat hiç başlayamadım yaş geçiyor malum yakalamak lazım bir yerinden.

Örnek veriyorum ben ürün resmi çekip, portre çekip, reklam için bir şeyler çekip, moda, katalog, dış çekim işlerini yapmak istiyorum diyelim. Var mı şöyle al bunu, birde lens alırsın işini uzun yıllar görür diyebileceğiniz model?

Geçen fabrikama 2 genç arkadaş geldi, katalog için ürün çekimi yaptılar dekupe falan yapmış göndermişler. Işık kurdular, alta zemin, imac vardı galiba dedim bende yapabilirim bunu