ByRevenge53 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar, Zyxel VMG3312-B10B Adsl Modem kullanmaktayım. Modem üzerinden kullandığım fiziki sunucuya ait idrac panel iç ağ IP adresini NAT ile port tanımlayıp açmak istiyorum. Fakat
https://www.youtube.com/watch?v=X4ed-DKvSlA
burada anlatılan/gösterilen gibi yapmama rağmen bir türlü portlar açılmıyor. Sürekli olarak hata veriyor. Ne yapmam gerek bilgi verebilirmisniz.

Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim, ayrıca bu konu ile ilgili bir kategori göremediğim için (veya ben bulamadım) bu kategori altında açtım. Yanlış ise taşınabilir veya bilgi verilmesi dahilinde ilgili kategori altına tekrar açabilirim. Saygılar...

Modem içerisine bağlandığınızda, anladığım kadarıyla nat kısmına gelmişsiniz.

Başlangıç ve bitiş portu sizin ulaşmak istediğiniz port numarasını yazın örnek : başlangıç 21 bitiş 21 gibi
Daha sonra Wan arayuzu dediği modem içinde pvc0, pvc1, veya ne adsl ayarı yaptığınız menüde vermiş olduğunuz isim neyse onu seçiyorsunuz.

Ikinci aşamada bu bir sunucu olduğu için, işletim sisteminiz windows ise,
Denetim masası, windows Güvenlik / gelismis ayarlar kullanacağınız port numarası için Rule ekleminiz gerekiyor.
Giriş ve çıkış kısmına kullandiginiz port numarası için izin ekleyin işleminiz tamamlanacaktır.