islerimizin yuzde 90 i yurt disi... hizmet oldugu icin ve alici verdiginiz hizmetten kendi ulkesinde faydalanacagi icin kdv den muafsiniz. Ancak gelir vergisi oduyorsunuz.
Cevabınız için çok teşekkürler.
Mesela aylık 400-500 dolar (ortalama 2500 tl) bir gelir elde ettiğimizi varsayalım. Bir şahıs şirketi kuracağım zaman bunun ofis kirasıdır, ufak tefek harcamalardır falan bir sürü masraf çıkacaktır. Hatta
bazı aylar çok az para kazanacağım veya belki de hiç kazanmayacağım. Bu şekilde sorun yaşamaz mıyım? Ayrıca konuda anlattığım durumda ne kadar bir gelir vergisi ödüyoruz? Gelir vergisi dışında devlete başka bir ödeme yapacak mıyız?
Kesin ve kanıtlanmış bir çözüm değil ama, banka hesabına girmeden atm den çekmen lazm, o yol da payoneer dan geçiyor.. (son duyumlara göre oda incelemeden geçiyormuş, ama ben sorun yaşamadım)
Tavsiyeniz için teşekkürler. Daha önce payoneer hesabı açmıştım ama kartım yok. Onu da araştırayım o zaman.