Arkadaşlar şimdi bir eğitim oluşturma düşüncesindeyiz. UDEMY ve Kendi Sitemiz üzerinden satış yapmak üzere 2 seçenek var önümüzde. Reklam ve bilinirlilik noktasında UDEMY şuan daha mantıklı. Ancak birkaç sorum var.
UDEMY üzerinden bir Facebook grubuna veya kendi sitemizdeki forum sayfasına öğrenci yönlendirebiliyor muyuz? Destek Grubu gibi bir grup olacak sitede çünkü.
UDEMY üzerinden gelen ödemeler ne kadar süre sonra hesaba düşüyor? Bu kazanç analizlerine göre kazançlar ortalama olasrak nasıl dağılıyor. Yüzde 50 - 50 mi yoksa daha mı düşük oluyor. (3 farklı baremde dağıtım yaptığını biliyorum. Sadece ortalama olarak nasıl bir oran oluşuyor onu merak ediyorum.)
UDEMY ödediği para için Fatura talep ediyor mu? KDV - Gelir Vergisi vs. kesiyor mu?
Şimdiden cevaplar için teşekkürler.
Merhaba,
Çok yüksek hacmli takipçi ve sosyal etkiniz yok ise, UDEMY'den geçim kaynağı haline gelebilecek geliri elde etmek hayli zor. Pasif gelir baabında ortalama 6. ay 'dan sonra bir nevi moral/motivasyon için bir miktar geliriniz olaibliyor bu da bir süreliğine düzenli pasif gelirhaline gelebiliyor ancak burada ki en önemli trik "sürekli iyileştirme ve güncelleme" ...
Sorularınıza gelirsek;
Alıntı
UDEMY üzerinden bir Facebook grubuna veya kendi sitemizdeki forum sayfasına öğrenci yönlendirebiliyor muyuz? Destek Grubu gibi bir grup olacak sitede çünkü.
Evet gerçekleştirebilirsiniz.
Fİkrimce bu grubu verimli biçimde oluşturmak yerine enerjiyi UDEMY'de tutmanızı öneririm. Tabii ki grup da destekleyici olacaktır.
Alıntı
UDEMY üzerinden gelen ödemeler ne kadar süre sonra hesaba düşüyor? Bu kazanç analizlerine göre kazançlar ortalama olasrak nasıl dağılıyor. Yüzde 50 - 50 mi yoksa daha mı düşük oluyor. (3 farklı baremde dağıtım yaptığını biliyorum. Sadece ortalama olarak nasıl bir oran oluşuyor onu merak ediyorum.)
Ödeme periyodi standart. 1-30 Ağustos aralığında satılan kursların hakedişi 1 Ekim itibari ile kesinleşiyor ve 7 Ekim öğleden önce PAYONEER hesabınıza yansıyor. PAYONEER genellikle aynı gün ya da takip eden 2 iş günü içerisinde ödüyor.
Oranlar şöyle her halükarda 50% 'si UDEMY'nin.
Eğer satışı UDEMY organik aramasından geliyorsa kampanyalı satış fiyatları ile kalan 50%'yi paylaşıyor,
Eğer satış 3.parti kanallardan geliyor ise ekstar 25% kanal pazarlama komisyonu kesiyor.
BU tip senaryolarda ortalama kampanyalı satış fiyatlarından 1$ seviyelerinde gelir elde ediliyor, her satıştan.
Siz bir kupon oluşturup satarsanız içinden 3% alıyor gerisini hakedişinize yazıyor. BU da 24,99TL'lik satışlarda 3,5$ seviyelerinde.
Alıntı
UDEMY ödediği para için Fatura talep ediyor mu? KDV - Gelir Vergisi vs. kesiyor mu?
Şuan için böyle bir durum söz konusu değil. Ödemeler PAYONEER ile dönüştürüldüğü için TR'deki sizin adınıza olan banka hesabına göndeirliyor. Miktarlar yükselirse Vergi Dairesi, i gelirmisiniz diye bilir...
UDEMY'nin bu konuda ki beyanına
https://support.udemy.com/hc/tr/arti...elir-Pay%C4%B1 adresinden erişebilirsiniz.
Ayrıca farklı sorularınız olursa bana yazabilirsiniz.
Bol Şans