Yine bol keseden atanlar olmuş.
Cimere yaz, MEB'e şikayet et vs.
İşleyişlerle alakalı bir fikri olmayanlar, neden yapılıyor bilmeyenler lütfen akıl vermesin ki öğrenci hatalı bir davranışta bulunmasın. Ki buraya yazana kadar bu sorunu kendi de halledebilir, mantıklı şekilde sorabilirdi.
Okul yönetimi, yönetmelik, işleyiş biliyor arkadaşlar. Yanlış ve olmaması gereken bir durumu önceden tahmin edip yapmaz. Eminim bu konularda akıl verenlerden daha çok bilgisi vardır.
Okullarda yaşadığınız kötü anılarınız olabilir, hatırlamak istemediğiniz şeyler olabilir. Lakin direk her olayda"şikaye et, cimere yaz, mebe git" gibi düşüncelerinizi kendinize saklayın. Sakin olun.
Bu forumda belirli bir düzeyin üstünde arkadaşlar var ki teknolojiyle, kodlarla vs. uğraşıyorsunuz. Bazıları öğretmenlere hakaret dahi etmiş, görüyorum. Yakışmıyor. Siz bu şekilde bilip bilmeden yazarsanız, okulların halini düşünemiyorum.
Bu uygulamalar disiplin için yapılıyor. Forumda bile kurallar var değil mi? Hepimiz özen gösteriyoruz, uyuyoruz. Minimum 300 400 kişinin kafasına göre takıldığı bir yer düşünün. Kolay mı? Biraz empati yapın, yorum yaparken 2 kere düşünün. Bir bilginiz yok ise, akıl vermemenizi ve hakarete varan yorumlardan kaçınmanızı diliyorum.
Tek başıma arada kalırım diye yorum yapmamıştım ama arkadaşa katılıyorum, destek çıkmak amaçlı yorum yazıyorum.
Okullar sadece matematik öğretilen yerler değildir, disiplin de öğretirler.
Siz 30 dk sınıfta beklememek, sıkılmamak için 15 dakika geç kalmayı tercih ediyorsunuz ve karşılığında okuldan taviz bekliyorsunuz. Taviz vermezlerse şikayet yolunu mantıklı buluyorsunuz.
İlerde bir gün iş yeriniz de aynı lokasyon tipinde olursa, patronu da cimere mi şikayet edeceksiniz.
Hayat çoğu zaman zevkleri, sorumluluklara değiştiğimiz şekilde ilerler.