Hocam şu bilinçli yavaşlatma nerede bi ben göremedim. Bataryası azalan, pil sağlığı düşen bir şarjlı diş fırçası, traş makinesi bile yavaşlıyor. Eğer bitmeyen bir pil varsa onu takalım sonsuza kadar aynı işlemci frekansında çalışsın.
Hocam telefonu hor kullanan bir insan değilim çok da kullanmam oyun falan yoktur öyle.. işte youtube video izle müzik dinle sosyal medya falan. Buna rağmen hard resetlerini ihmal etmem falan.. Yani az çok bilinçlibir kullanıcıyım. 4 Yıl olacak aynı telefon elimde, pil olayını geçtim(2.yılında kışın soğuk havada %17-18 de kendini kapatıyordu falan ama neyse), uygulamalar arası geçiş, birden kilitlenmeler, donmalar, takılmalar her ne olduysa ios 11 ile birlikte tırmanışa geçti.. Ki iphone bilinçli yavaşlatma yaptığını kabul etti tazminat ödedi. Tabi ki a-b-c firmaları da yapıyor olabilir onları kullanırsam onlarda görürsem yine dile getiririm..
Gerçekten bende bu iki telefon arasında kalsam bende konu açardım. Aynı ahiret sorusu gibi

xr her yönden canavar fakat oppo da fena bir şey bence oppo alın derim
Androide yıllar sonra döneceksem oppo ile olacak hocam, cidden arayüzü ios kendisi android ve stabillikte ios olan telefon özellikli kamera gibi bir şey yapmışlar

Ama cidden çok kararsızım. Ani karar vermeyeceğim sürekli inceleyeceğim, en olmadı oppo alırım bakarım 3-5 ay olmazsa satar xr'a dönerim diye düşünüyorum. Ama aldıktan sonra memnun kalacağımı düşünüyorum.