Son kez konuyu özetleyip noktalıyorum kararı sonrasında adli mercilerde halledeceğiz. Burdan konu ile herkesi bilgilendireceğim.
Firma ile ilk başladığımız da 21.12.2017 de Sunucu: 250 TL+KDV 5 Adet Korumalı ip . 50 TL+Kdv 25 Adet Korumasız ip adres : 50 TL+Kdv C Panel 172 TL+Kdv
İlk 7 ay herşey normal gitmiş sıfır sorun. 7.Ayda c panele zam yapmış ₺220.24 +KDv olmuş
2 ay sonra 9. ayda c panele tekrar zam yapmış 220tl+KDV den 287TL+KDV'ye çıkarmış
1 sonra yani 10 ayda c panele bir daha zam yapmış firma 300 TL +KDV yapmış
3 ayda c panel 172 Tlden 300 TL çıkmış - arada ipleri ekleyemeyince fatura bedeli normal olarak beni rahatsız etmemiş bende fatura içindeki tek tek rakamlar neye ait bakmamışım bir anormallik görmemişim ufak artışlar var normal demişim.
Bunların dışında firma yine bir ay fatura atlamış göndermemiş bana buda eksik sistemde faturalara bakınca oda eksik görünüyor. Tarafımdan da fatura yatırılmamış ve bana fatura ulaşmamış. Olabilir insanlık hali dedik buna da
Firma ise bu süreçte tahsil edemediği ip ücretlerini 50TL+KDV den şimdi 100TL+KDV çıkarıp tahsil istiyor sorunun biri bu. Firma şayet ip ücretlerini hata yapmayıp faturama eklese bende faturamın oldukça yüksek geleceği için itiraz edeceğim ya ip almayacağım, ya c panel iptal edeceğim. C panele ciddi fark bindirip aynı anda korumalı ipleri faturaya eklemeyince benim için herşey normal seyrinde ilerliyor her ay gelen faturayı öderken bir önceki aylara ufak artışlar içinde normal diyor geçiyorum.
Korumasız ip ücretleri için firma fiyat farkı istemiyor. 3 tl gibi önemsiz bir fark var. İlk anlaştığımız ayda da 20 tl şimdi istedikleri rakamda 23 tl onda bir sorunumuz bulunmuyor tek sorun fatura eklenmemesi bende geriye dönük ödeme talep edilmesi.
Hız hosting firmasından 2019 yılı 7 ayın 17 si ile ayrılmışım firma ise 7 ayın 17 sinde bana 758 tl fatura borcu çıkarmış. Kullanmadığım ayıda yine faturalandırmış.
Yani firmanın yapmış olduğu hatalar ve eksikler bir tane değil tümden herşeyi hatalı. Sıradan basit bir sunucu kiralama işlemini soktuğu durum budur. Üstelik herşeyin firma hatasından kaynaklı olmasına rağmen beni bir kere nezaketen arayıp biz faturalarda yanlış yapmışız eksik yapmışız farkı yansıtmamışız dememişlerdir. Sıradan bir günde mail adresime sürekli faturanız oluşturdu haberi gelmiş ve sorundan bu şekilde haberim olmuştur. İkna edici hiç bir açıklama yapılmadığı ilk telefonların yaşanan bu şok durum nedeni ile ben ödemem diyince avukata veririz demiş olup hiç bir şekilde anlaşma yada olumlu bir durum yaratmamıştır.
Firmanın zaten niyeti ve hizmet anlayışı sistemsel hatalardan belli olduğu gibi ayrılmış olduğum 17.07.2019 tarihinde sitelerimin hepsi başka bir sunucu olmasına rağmen ve sunucu taşıdığımı hız hostinge bildirmeme rağmen ayrıldığım ayında icra ile istenen 2500 tl'nin içinde olduğu görülmüştür.
aşağıdaki fotolar da sunucumu daha sürem varken fatura ödeme tarihi 21-23 i iken 17 sinde farklı bir sunucuya taşıdım firma yinede olmayan hizmetinden parasını talep etmiştir. Mağduruiyeti yetmediği gibi vermediği hizmet içinde kullanmadığım sitelerim 17.09 da başka sunucularda çalışmasına rağmen 758 tl borç çıkarmıştır. Haksız kullanmadığım sunucu hizmeti almadığın halde talep ettiği faturalarda ektedir.
https://prnt.sc/pa12kx