KaRneL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Olay şöyle gelişmiş sanırım. Müşteri server kiralama yapıyor faturası çıkartılıyor. Sonra ek ip / lisans gibi çeşitli istekler yapılıyor onlarda hizmete ekleniyor ama personel faturayı düzenlemeyi unutuyor. Müşteri uzun zaman boyunca bu şekilde kullanıyor. Aldığı hizmete göre düşük rakam ödeyen müşteri bunca zaman sesini çıkarmıyor. Personelde yaptığı hatanın farkına varmıyor. Aradan yıllar geçiyor şans eseri hizmet, fatura, gelir gider falan derken bir yerden fark ediliyor. Firma bunun üzerinde tekrar hesaplama yaparak eksik ödemelerin faturasını çıkartarak ödenmesini istiyor. Müşteri bana çıkartılan fatura o kadardı sizin hatanız fazlasını ödemem diyor.
Çok yaklaşmışsınız. Sunucu ile birlikte zaten 5 ip veriyorlar ücretsiz. Üstüne bende 3 farklı class ip alıyorum onlarıda faturalandırdılar ve ödemeye başladım. Sonra nasıl yapmışlarsa kendilerinin iddiası biz ip parasını almamışız diyor bununlada kalmıyor, panel fiyatlarına fark koyuyor geriye dönük onuda istiyor buda yetmiyor geçen sene bir ay eksik fatura çıkarmışız onuda alalım diyor.

Ben ne yapıyorum işime gücüme bakıyorum bu arada, her ay mail geliyor 1. hatırlatma, 2.hatırlatma diye bende faturalarımı eksiksiz ödüyorum ama gel gör ki 2,5 yıl çalıştık bir sabah 50 adet geçen yıllarında içinde olduğu fatura basmışlar tarafıma! Sen kendini koy hocam benim yerime.

HIZHosting adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sunucu kiralama ücretini düzenli ödeyen bir müşterimizdi. Sunucu kiralama ücretini ve cPanel ücretinin sadece 1 ayını ödemedi ve IP kiralama ücretlerini ödemedi. Bu nedenle sorun yaşıyoruz.
Ödemiyorsam niye hizmet veriyorsunuz? Hizmeti kes ip ödemiyorsam ipleri iptal et! C panel ödemiyorsam onu iptal et!

Nerden tutsak elde kalıyor. Yaptığınız firma olarak hiç şık değil. İki yıldan fazla sizlere ödeme yaptım sorunsuz bir şekilde. Varsa eksiklik veya hata önce müşteriyi arar durumu izah etmeye çalışırsınız. Önce 50 fatura koydular sisteme ben br yanlışlık var kendi kendine sistem fatura üretiyor diye yazınca bana izah etmeye çalıştılar.

En garibide bana bir açıklama yapılmadan 50 adet tarafıma bir sabah fatura yığılması oldu.