@Prens55

Merhaba,
Türknet Türk telekom süperonline netgalaksi ve netspeed kullanan biri olarak yazıyorum.

Malumuunuz Türkiyenin alt yapısının tamamı Türk telekom tarafından belirli yerlerdede Süperonline alt yapı şeklinde sunulmakta. SOL yapısı genelde zengin kesimlere hitap ediyor.

Alt yapınız var ise TT veya SOL
Başlıyalım;
Türk Telekom:Fiyatları son zamanlarda yapılan zamlar ile pahalı olabilir Avantajı performans ve müşteri memnüyeti konusunda sıkıntı yaşamazsınız.
Ping değerleri oldukça iyidir. Oyunlarda özellikle TR sunucularında sorun olmaz
Dezavantajı ise 12/24 aylık taahhüt istediğin zaman bırakıp gidemiyorsun.

Süper Online:TT ile aynı hizmetleri sunar bölgeden bölgeye değişebilir. Süperonline'nin eve olan destek hizmeti daha iyi bazı yerlerde TT ekibi geliyor.
Ping hız konusunde üzmez.

Türknet: TT alt yapısı ile hizmet veriyor bazı bölgelere özel cihazları ile YAPA denilen bir sistem ile hizmet verebilyior TT alt yapısında santrale yakınlığınız ve alt yapınızın desteklediği hıza göre güzel hizmet veriyor. YAPA özelliği olan santrale baglı ve yakın iseniz Downlad ve upload hattınızın desteklediği hızları (50/30) şeklinde görebiliyorsunuz rakamlar değişir.
Türknetin avantajı sabit fayat olması ve taahhüt olmaması güzel.
Dez avantajı Telefon ile arayip derdini anlatamıyorsun fakat sorun yaşamassınız olurda bir sorun yaşarsanız vay halinize sorunu hep size atarlar.
Türknet Twtich netflix tarzı sitelerde gayet hızlı çünkü yurtdısı sunucuları üzerinden erişim saglıyor ve akıcı sorunsuz erişim saglayabiliyorsunuz.
TR sunucuları için aynı şeyi söyliyemem şayet 1.5 sene önce ilk 2 ay kullanım süresince TR sunucularında ping değerlerim 10-20ms arasında iken 1 gece bakım yaptılar bölgesel sonrasında ping değerlerim sabit 50ms oldu ve çözüm üretmek yerine sorunu bende buldular. Değiştim tabiki baska iss geçtim.

Netspeed: Türknetten sonra netspeed geçtim 1.5 yıldır'da sorunsuz hizmet almaktayım. taahhüt yok fiyatlar eski abone oldugum için çok makul bana göre. Şuan fiyatlarda artış söz konusu onun dışında verdikleri hizmet gayet iyi. Yurtdışı ve TR ping değerleri müthiş online oyun oynuyorsanız düşünebilrsiniz. TR değerler 10-15ms Yurtdışı değerler 45-60ms arasında.

Netgalaksi(Yakın Arkadaşım kullandı 1 sene)Fiyat konusunda hala ucuz interneti veren tek firma diyebilrim TT alt yapısından hizmet vermekle birlikte alt yapınızın desteklediği hızları almak mümkün. taahhüt yok. Fakat son 1 aydır gözlemlediğime göre firmanın kendi taraflarında yaşanan sistematik problemler varmış kullanıcılara tam kapasite hız veremiyormuş yani hizmetiniz 50mbit ise size 10-5mbit arasında hızlar veriyormuş ama düzeltirler diye umuyorum arkadasım çok memnun buna rağmen değiştirmeyi düşünmüyor kendisi twitchte yayın yapyıordu.

Bunların dışında Alt yapını yok ise.
Yerel firmalar apartmanların binalarına vericiler takarak simetrik olarak fiber hizmeti sunabiliyor Wifi üzerinden router aracılığı ile hizmet verilebiliyor.
Şayet alt yapımın olmadığı bir zaman olmuştu böyle bir hizmet almıştım apartmanımda hala verici durmakta ve bir ev sahibi kullanmakta. fiyatları bizim bölgede düşük taahhüt yok kontor misali çalışıyor parayı ver kullan mantığı. verici ile erişim saglandığı için şöyle düşünebilirsiniz cep telefonundaki sim kartınızdaki internet gibi evinize internet geliyor gibi düşünün. online oyunlar için önerilmez fakat günlük yaşantınız için film dizi haber internetim olsun yeter derseniz olabilir. Stabil değil.

Bunun dışında Türkcell'in süperboxu var buda telefonlardaki internet mantığı ile çalışan bir sitem kutuya Türkcell tarafından takılan bir kart ile hizmet alınıyor kutuya ister kablo ile baglanın ister wifi ile fakat vericili geldiği için stabil değil ama iş görür.

Uzun yazdım ama alırken araştırmayı seviyor iseniz yazdıklarım bir nebze işinize yarayacaktır.