Empower adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@bbnet; Olay açık ve net ortada. Ürün olmasa bile bir hizmet için satış ortaklığı kurmak istiyorsunuz. Bunun tam karşılığı; Patron işçiden para istiyor. Ben villa yapıp bir acenteye kiralıyorum, kira bedelinden belli bir yüzde alıp yoluma bakıyorum. Sana bu villayı kiralaman için yetki verebilirim ama önce bana 2k gönder diyemem. Akıl almaz bir iş modeli ve bu sadece sizin için geçerli değil. Şuan Türkiye’de bayilik veren herkes bu tarzda haksız kazanç sağlıyor.

Bazı istisnai durumlar var illa ki: Sistemin gelişmesi açısından bütçe istenebilir, kült bir markasındır ve bu markanın çatısı altında çalışmaya müsade etmek için istenebilir vsvs ancak öyle bir açıklama da görmedim. Gayet basit ve kabadayıca “çorap satmıyorsun, villa kiralıyorsun.” denilmiş. İşletme bilincinin oturması gerekiyor ne yazık ki.

Bana bayilik veriyorsan, markanı kullandıracaksan, gerekli ekipmanları ve ihtiyaçları karşılayacaksan okey 2 değil 20 vereyim. 2 bin lira kadar 20 bin lirada komik bir rakam ama böyle bir açıklama yapılmamış. “Gel kiracı bul, 100-900₺ al git. Ama önce iki bin ateşle” denilmiş.

Sitemim bu konudan yola çıkarak diğer tüm “komisyonculuk” satıcılarına.
TPE'den tescilli bir marka, Ankara Ticaret Odası'na kayıtlı bir limited şirket, tüm ödeme yöntemleri ve 450 civarı villa portföyü.

Ayrıca otel sektöründe olunsa, benzeri bir sektörde olunsa dediğiniz doğru... Marka kullanımı, sunulan diğer olanaklar gibi konular baz alınır ve zaten amaç bayilik satmaktır. Burada durum çok farklı... BİLİNMEYEN, YAYGINLAŞMAMIŞ bir sektörden bahsediyoruz. 15 firma varsa 10 tanesini lokal bazda hizmet sunan yerel insanlar, firmalar diyoruz. Size ulusala yayılmamış, biz dahil herkesin kazanç elde ettiği bir olanak sunuyoruz.

Bunu yapma amacımız da ilk yapan olmak... Herkes lokal devam ederken, biz ulusalda birçok partner ile geniş bir ağ kurmayı amaçlıyoruz. 2.000 TL istiyoruz çünkü gerçekten şuan maddi anlamda 2.000 TL'yi verebilecek, ciddi kişileri bulmak istiyoruz. Siz olayı çok farklı konulardan ele almaya gayret ediyorsunuz. 2.000 TL içinde fatura keseceğimizi, bunun bir bayilik, "çok kazanacaksın, 2.000 TL ve 10.000 TL kazan" konusu OLMADIĞINI açıkça yazıyoruz.

EKLEME: Daha basit bir örnek vereyim... Yüzlerce insan Booking gibi ağlara bağlantı ile müşteri yönlendirip 3 kuruş para kazanmaya çalışıyor. O kadar çabayı belirli birkaç kelimede gösterseler, belli kelimelerde SEO yapsalar hiçbir şeye dokunmadan müşteri başına 100-900 TL arası kazanç elde edebilirler, ediyorlar, ediyoruz.