@bbnet; Olay açık ve net ortada. Ürün olmasa bile bir hizmet için satış ortaklığı kurmak istiyorsunuz. Bunun tam karşılığı; Patron işçiden para istiyor. Ben villa yapıp bir acenteye kiralıyorum, kira bedelinden belli bir yüzde alıp yoluma bakıyorum. Sana bu villayı kiralaman için yetki verebilirim ama önce bana 2k gönder diyemem. Akıl almaz bir iş modeli ve bu sadece sizin için geçerli değil. Şuan Türkiyede bayilik veren herkes bu tarzda haksız kazanç sağlıyor.
Bazı istisnai durumlar var illa ki: Sistemin gelişmesi açısından bütçe istenebilir, kült bir markasındır ve bu markanın çatısı altında çalışmaya müsade etmek için istenebilir vsvs ancak öyle bir açıklama da görmedim. Gayet basit ve kabadayıca çorap satmıyorsun, villa kiralıyorsun. denilmiş. İşletme bilincinin oturması gerekiyor ne yazık ki.
Bana bayilik veriyorsan, markanı kullandıracaksan, gerekli ekipmanları ve ihtiyaçları karşılayacaksan okey 2 değil 20 vereyim. 2 bin lira kadar 20 bin lirada komik bir rakam ama böyle bir açıklama yapılmamış. Gel kiracı bul, 100-900₺ al git. Ama önce iki bin ateşle denilmiş.
Sitemim bu konudan yola çıkarak diğer tüm komisyonculuk satıcılarına.