Etik edinme,
Bir yazılım işi verince anlaştığın fiyattan sonra iş ortasında "hocem hocem, şunu de eklerez de me?" diye araya ücretsiz iş sokuşturmama,
Arayabilir miyim? demeden aramamayı öğrenme,
Değil 500 isterse 5000 lira versin iş için, sizin ona sattığınız şeyin sadece hizmet olduğunu, o paranın içinde onun kalitesiz davranış ve saygısız tavrını çekmek olmadığını öğrenme,
gibi unsurları R10 kullanıcılar edinirse; biz yazılımcıların yaşamına +1, sizin projenizin üstündeki titizliğe de +2 puan olacaktır. "Şunu çıkart, şunu ekle, böyle olmaz,ı ıh" tarzı üslup ile kimseye bir işi daha iyi yaptıramaz. Aksine saygısızlığınız yüzünden kodlama kalite ve titizliğimize darbe vurursunuz o projede. Cümlelerin sonuna mısın, misin gibi rica edici; komut vermeyen tabirler kullanmak bu kadar da zor değildir sanıyorum?
Her şey tamamda
Arayabilir miyim? demeden aramamayı öğrenme, o kadarda değil bence. Abes saatler olmadığı sürece birine iş verdiysem ve telefon numarasını bana vermişse gayette aranılabilir. Aramadan önce izin almakta neymiş, müsait değilsen meşgule atarsın gerekirse mesajla dönüş yaparsın. Abartmanın da gereği olmadığını düşünüyorum.