flyingatm adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamlar,

Bu bir blog teması değil. Ya da yüzbinler satan themeforest teması da değil binlerce ülkeye satıp; sürümden kazanayım. Bu bir front-end yazılım. Bir blog teması çıkışında neyse modüler olarak finalde de hemen hemen aynıdır. Ama yineliyorum, bu bir front end sistem.

İlk çıkışta olmayan modüller, fonksiyonlar zamanla eklenir. Mevcut satın alanlar 250 TL'ye alırlar ve güncelleme ücretsizdir. Ancak, ben eğer başına oturup ek yüzlerce satır kod yazıyorsam yeni özellikler eklemek için; bu fiyata yansımalıdır.

Bir şeyi de belirtmek isterim. Sattığım fiyat çok ucuz. Neden? Bunun emsali yok. Bu 1000 alternatifi olan bir film/dizi ya da blog, magazin teması değil. Tema olarak değil de, script olarak emsallerim var ancak hype sözlük'ün modül sayısına erişmeleri için de pek çok zorlu süreçleri var. Ayrıca bu sayın forumdaşlarım bu scriptlerine 400-500 lira rakamlar istiyorlar. Yaptıkları işler çok çok kaliteli, buna kesinlikle ama kesinlikle değinmiyorum.

Yaptığım şey bir wordpress temasından fazlasıdır. Şimdiye kadar neden sözlük teması yapılmadı? Neden insanlar "wordpress bloglar, magazinler içindir!" mottosuna sahip oldu? Sebebi bu tarz işlerin oldukça zahmetli olması. Front end, sözlük yapısı; bunlar komplike sistemlerdir. Keza, Hype Sözlük'ün %60'ı raw PHP'dir. Çünkü Wordpress yetmez bir yerde, yetemez.

Neden Wordpress? Eklentiler elbette! Ben bunu size sattım. Ben temayı tamamen Wordpress semantic yapısına uyumlu yaptım. Bu nedir? Başlıklar yazı, entryler yorum olarak kayıt oluyorlar. Ne işimize yarar? Senin bir özelleştirme yapmak için programcıya ihtiyacın yok demek. Onbinlerce eklenti içeren bir kütüphane var. Aslında bakınca bu, fiyatını; emsali script'lere göre arttırması gereken bir işlem.

Çünkü ben onlardan kolay bir iş yapmıyorum, aksine; böylesine bir sistemi Wordpress'e giydirmeye çalışarak ek iş çıkarıyorum.

Hal odur ki; fiyatı düşürmüyorum. Düşürsem asıl bir sorun olurdu. Fiyatını düşüren adamın temasında hatalar vardır ve o bu hataları çözemiyordur.
Kimler yükseltir? Geliştiren, daha da geliştiriceğini bilen, önerilere açık olan ve bunları her güncelleme zamanı yettiğince ekleyen kişiler.

İlk artış bu olmayacaktır. Bir problem çıkmazsa ayın 1 - 3'ü arasında hype blog modülü eklenecektir. Bununla birlikte fiyat 400 TL olacaktır.
Şimdi size sorarım, ilk hype sözlük özellik olarak yarısı gücünde, bloğu yok. Üstüne özellikleri 2 katına çıkıp, bloğa sahip bir Hype Sözlük'ü neden 250 liradan satayım? Verdiğim hizmet aynı değil.

hype blog üç aşağı beş yukarı aşağıdaki görseldeki gibi olacaktır:
https://imgyukle.com/i/ana-sayfa.oWIiGf

Ben yaptığımda mantık dışı ya da güven kırıcı bir işlem görmüyorum. R10 ortamında her yazılımcı, aynı zamanda bir ticaret adamı da olmalıdır. Burada ticaret yapıyoruz hep beraber. Benim ticari politikalarımdan birisi budur.

Şu şu tarihte şu şu özellikler gelecek, o tarihe kadar alan alsın; sürümden kazanayım. Ardında da yaptığım ek kodlamanın emeğini göreyim ve fiyatı arttırayım.

En dürüst açıklama budur. Gayet mantıklı, ticari etik sınırları içinde ve haklı bir durum olduğunu düşünmekteyim.

Her ne olursa olsun, bir forumdaşımın bana bu tarz eleştiriler yapması da çok hoşuma gidiyor. Sizin gibi eleştirel insanlar iyi ki varlar hocam, kendime bir durup "hatalı bir şey mi yapıyorum acaba?" diye sormama aracı oluyor.

Yorumunuz için çok teşekkür ediyorum.
Yanlış anladığın bir nokta var yorumumda. Fiyatını düşür demedim, sabit tut dedim. Ekstra özellik isteyene paket olarak satabilirsin. Bu işin mantığı böyle işler. E-Ticaret yazılımı satanları inceleyebilirsin mantığı kavramak amaçlı. Basic paket yaparlar, diğer ekstra özellikleri isteyene modül olarak satarlar. Emeğinin karşılığını al zaten.

Ben teşekkür ederim ve senin gibi çalışkan birisinin gerçekten başarılı olmasını isterim.