Herşeyin çok güzel, güncellemelerin takip etmelerin yeni eklemelerin vs ama bir üründe sürekli fiyat değişirse o ürüne güven azalır. Benden sana tavsiye kafanda bir fiyat belirle ve o fiyatı 1 kere daha değiştir ve sonra bir daha değiştirme.
Eğer fiyat sürekli olarak düşseydi haklıydınız. Yalnız fiyat artış yönündeyse güveni kaybetmesi için bir sebep yok diye düşünüyorum. 250 liradan almış biri olarak ürünü 319 lira görmek beni rahatsız etmez. Aksine sevindirir, iyi bir yatırım yapmışım hissi verir. Bireysel değil, objektif bakıyorum. Ürünü almak isteyip almayan kişiler ise fırsat kaçırmış hissine bürünür. Yani fiyat artışını bir tüketici olarak olumlu bulmuyorum. Bir ürün daha almak istiyorsam daha pahalıya alacağım. Ancak tüketimi gerçekleştirdiysem fiyat artışı beni mutlu eder. Zam gelmeden önce iphone almışsanız fiyatı artacağı için şanslı hissedersiniz.
Ancak satış yapan kişi açısından olumlu bir harekettir. Rolex fiyatı düşmez, aksine artar. Rolex alanlar da fiyatın düşmeyeceğini bilir ve bu nedenle alırlar. Eğer ürün aynı kalitede devam edecekse ve daima destek sunulacaksa fiyatı arttırmak güven sağlar. Çünkü, o fiyatlardan satılabildiğini gösterir. O fiyata değecek bir hizmet veriyorum hissi yaratır. Bu iyi bir senaryodur, umarım böyle olur.
Ama fiyat yükseldikten bir süre sonra ürün satılamayıp fiyat düşürülürse ucuzluk hissi verir, güvensizlik yaratır. Eğer öyle bir durum olacaksa önceden öngörüp fiyatı yükseltmemek daha mantıklıdır. Bu senaryo için sözleriniz sonuna kadar haklıdır.
Sonuç olarak daima artan bir ürün fiyatı olursa o fiyattan satılabildiğini göstereceği için güven sağlar. Tersi durumda ucuzluk hissi verir. Bunu da hareket etmeden bilemeyiz. Sonucu hep beraber göreceğiz
Öte yandan bugün aldım ve memnunum. Dediğim gibi ürün hizmeti devam ettiği sürece fiyatını hak ediyor. Bu arada @flyingatm son derece güvenilir ve yardımsever davrandı. Bütün gün boyunca destek sağladı ve gerektiği yerde ayarları yaptı. Ben teşekkür ederim. Umarım sonu hepimizi sevindirir. Daima forumda bulunmasını isteyeceğim türden biri olarak davrandı. Sonradan bozmazsa foruma değer katar diyerek uyarımızı ekleyelim. İlgili ve bilgili bir arkadaşımız olarak aramıza katıldı. Grafiğinin daima yükselmesini temenni ediyorum. Hayırlı satışlar diliyorum.