delikanli53 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
2010 ile 15 arasında uçurum var. Örneğin 2010 yılında üretimi son bulan 17 inç serileri baya ucuz. Hız olarak da 2015 retinadan aşağı kalır yanı yok. zaten macbook işletim sistemi yüzünden bu kadar seri hızlı ve stabil. Donanım farkı da var elbette ama ana sistem işlemci hdd ekran kartı gibi donanımlar herkesle aynı.

13 inç fiyat olarak uygun olsa da tasarım için tam bir hayal kırıklığı yapar. İndesign'de tasarım yaparken kafayı yersiniz. Logo vs çizimlerinde sorun yok. Küçük olması tabi ki taşınabilir olmasını rahatlatıyor fakat bir süre sonra yorar gözleriniz görmemeye boşluk tuşuya sürekli sağa sola çekmeyle uğraşmaya başlarsınız.

15 inç alın derim. 2015 yılında retinaya geçiş olduğu için o yılda hem retina hem normal MacBook Pro'lar var (burayı yanlış biliyor olabilirim) Fiyatları Air serisine göre pahalı

--- Bu arada macbook yazılmış ve 13 inç denildiği için direkt Air geldi aklıma ---

Bütçeniz 5000-7000 arası ise 2015 retina 16 gb ram tam sizlik.
Bütçeniz 3000-4000 arası ise 2013-2014 standart en azından normal hdd olanlardan sonra siz ssd takarsınız
Bütçeniz 2000-3000 arası ise 2010 2011 Tercihe göre 17 inç (eski oldukları için alırken dikkat etmek gerekiyor) veya standart 2011 pro ssd ile coşuyor zaten.

Bütçeniz 9000+ ise tabi ki sıfır 2019 (gönlümün efendisi )

Diğer dikkat edeceğiniz hususlara gelirsek:
- Kesinlikte TR klavye alın ilk başta eng zorlar sizi
- Ekran Küçük olmasın 15 idealdir (tasarımcı adam 13 de çalışamaz 17 de çok büyük olabilir )
- Pili ölü olmasın
- Şarj girişinde kararma varsa kısadevre yemiş olabilir
- Touch Bar serilerinde sorun olduğu söyleniyor alırken ona da dikkat (kedi uzanamadığı ete murdar dermiş benimkisi o hesap değil ama işe yaramıyor sanki )
- Klavye tuşları silinmiyor kerataların ama yine de dikkat et
- Darbesiz olanlardan almaya çalış parçası gerçekten pahalı
- Ben tamir ederim deme karmaşık bir yapısı var ben 19 sene notebook tamir ettim ben bile zorlanıyorum
- Ekranda ölü piksel olmasın gerçekten büyük sorun hele retinalarda hep gözün oraya gider
- Türkiyeden alınmış olmasına dikkat et, normal tamirlerde bile servis tr olmayan cihazlara bakmıyor parça getirmiyor

Başka soru varsa seve seve yanıtlarım.

MacBook Pro 2015 retinadan gönderildi (AZ HAVAM OLSUN )

O kadar yazıyı boşuna yazmışım bu fiyatlara windowsa devam

Hocam değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Kesinlikle boşa yazmadınız ekran resmi aldım.

Şimdi konuda belirttigim macbook’u Ufak bir ogrenci kardesimiz kullanacak burs sagladigimiz bir ogrenci simdi baslangic aşamasında basit grafikleri ogrenmek icin mac ruhunu anlamasi icin İdare edecek bir mac alacagiz ona.

Sizin yorumunuza gelecek olursak ajans icin ekim sonu gibi birkac yenileme yapacagiz bizde bunlari dikkate aliriz.
Cok saolun tekrardan