deniozer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben size aslında Google'ın tam olarak ne yapmak istediğini anlatayım. Şu anda rankbrain çekirdek güncellemesi tamamlandı sadece sonuçlara yansıtılması kaldı. Bunun içinde Ekim ya da Kasım 'da çok büyük bir update geldi. Dikkat ederseniz sıralamara son 10 günden beri yaprak kıpırdamıyor çok rasyonel çıkışlar yok ancak çok rasyonel düşüşler mevcut. Bunun sebebi rankbrain için yapılacak güncellemenin hayata geçmesi. Şu anda ilerleme %20 seviyesinde.

Bu update büyük ihtimalle haber sitelerinin tamamını vuracak. Çünkü içerik algoritması tamamiyle yenilendi. 300 kelimeyle rank elde edicem basıcam anahtar kelimeyi gelicek site tarih olacak. Yeni güncellemeye göre de öyle olması lazım. Haber siteleri nerdesye yanlış yazılan kelimelerde bile içerik ürettiler. Onlar bir silkenelenecek. Çünkü google artık spam sonuçları daha ön plana getiren bir arama motoru oldu. Branding kelimelerde arama yapılan siteler çok daha güven elde edecek.

Örnek : Milliyet diye arattığınızda direk milliyet.com.tr ye girersiniz. Bu branding aramadır. Milliyet otorite kabul edilir çünkü marka algısı oluşmuştur. Bu marka algısı google'da ki kullanıcı davranışlarına göre şekillenmektedir.

10 gün evvel yeni link bağlantı metodlarını çıkardılar "ugc" ve "sponsored" diye. Bu bağlantı tarzları dediğim güncellemenin ilk ayağı herkes bunu yanlış yorumluyor. Olsun.

Sizin sorunuzla alakalı olarakta şöyle düşünmeniz lazım. Bir haber siteniz var ve bu haber sitesinin spor bölümü bayağı popüler. Siz de bu spor bölümünden haber içinden ya da footer ,sidebar gibi alanlardan 50 tane link çıkışı sağladınız. İşte burda bu cezayı yiyeceksiniz. Bir nevi otoriteyi kötü kullanma gibi. Diyeceksiniz ki ben çalışmamı yaptım , google buna ne karışır istersem 1000 tane çıkarım ancak bu yüksek adetli link çıkışı bir sektörü domine etmenizide sağlayabilir. Şöyleki 30 tane link kendi networkün olabilir ve google 'ı adsense de dolandırıyor olabilirsiniz

Neden bu tarz bir güncelleme geliyor derseniz , insanlar şu anda herhangi bir haber sitesine tıkladığınızda tek kaynağın haberini okuyor. Bu da özgünlüğü yok ediyor. Google'ın önüne geçmek istediği şey bu.

Dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım.

İyi Geceler
Tam 3 senedir yukarıda yazdıklarınızın olmasını hasretle bekliyoruz. Şayet olursa ilk bilen siz olmuş olacaksınız. Ama aradım taradım böyle bir bilgi paylaşımını hiç bir yerde bulamadım. Tam olarak dayanak noktanız nedir?@deniozer