Merhaba Hali hazırda e-ticaret firmamızda günde yaklaşık 150-200 arası kargo çıkartıyoruz. ne yazık ki hepsiburada mağazamızı kapatmak zorunda kaldık ilgilenemedik eski ürünler açık kaldı fiyatları güncelleyemedik eski ürünleri takip edemediğimiz için tedarik problemi vs oldu. açıkçası yetişemiyoruz. şimdi ofise birini alsam sigortası yemeği yolu maaşı derken astarı yüzünü geçecek. kendim uğraşsam diğer taraf aksıyor n11 ile gg den satışlarım iyi hemde vadeleri daha kısa olduğu için cazip geliyor. hepsiburada da bizim ürünlerimizi satabilecek mağazayı başlı başına yönetebilecek birine ihtiyacım var. çalışma şu şekilde olabilir.
hepsiburadaya Hakim freelance olarak satış yapmaya çalışacak fiyatlar, iade, stoklar vb konularla panel üzerinden ilgilenecek. ofisle koordine çalışabilecek biri olabilir. (ofiste 3 kişi aktif çalışıyor) paketleme vs. elemanları her aradığınızda stok vb konularda bilgi alabilir yönlendirme yapabilirsiniz. gecikme vb durumlarda karşılaşılacak cezalar tarafımızdan karşılanır sorun yok.
ücretlendirme şu şekilde düşünüyorum. bilen bilir hepsiburada ödemeleri haftalık yapar salıdan salıya. haftalık olarak ben ürünlerimin parası ile %15 ücret istiyorum. geri kalan tutar yöneten arkadaşın olacak kar marjımız genelde ortalama %25
paketleme kargo gönderim taşıma tedarik vb hiçbir şeyi gözetmesine gerek kalmadan sadece masa başı yönetimi gerçekleştirecek.
örneğin bir haftalık 10.000 tl hakedişimiz var
kendi muhasebe programımdan hb satışlarını haftalık indiriyorum alış fiyatları 7,500 tl tutuyor. para 4 hafta sonra gelecek... para geldiğinde ben bu arkadaşa diyeceğimki bana 7500 tl mi (malın sermayesini) ver... birde operasyonel masraflar ve kar'ım için %15 alacağım 1500 tl yapıyor 7500+1500=9000 tl yapıyor 1000 tl bu arkadaşa kalıyor. sizce bu şekilde çalışmak mantıklı mı?
bu arada nakit ve ya peşin hiç bir şey istemiyorum. hb nin vadesi geldiği zaman hesaplaşacağız.
paneli vereceğim arkadaş eski ödemelere bakabilir son zamanlarda düşük ancak 6-7 ay öncesinde haftalık 8-12 bin lira arası hakedişlerimiz vardı. ayda yaklaşık 50.000 tl hakediş oluyordu.
bu tarz bi çalışmaya sıcak bakan arkadaşları dm den beklerim.