Odeaweb firması ile geçen yıldan bu yana çalışıyoruz. Bu süre içerisinde bir defa taşıma esnasında sitemiz kayboldu. Tabiri caizse kendi çabalarımızla buldurduk.
Ancak yılı dolmasına yakın, yine aynı sitemizin en güncel halini geçen hafta kaybettiler.
Süreç:- Geçen hafta sitemize ulaşım sorunu başladı.
- Ödemesi geldiğinden, son ödeme tarihi geçmemiş olmasına rağmen, ödemeden kaynaklı olarak duraklatma yapıldığını düşünerek yıllık ödemesini yaptık.
- Siteye ulaşım düzelmediği için ticket açtık.
- Siteye erişim için nameserver'ları yönlendirmemiz gerektiği söylendi.
- Her ihtimale karşı nameserverları yönlendirmeden ns'ler üzerinden ftp erişimi sağlayıp kontrol ettiğimde dosyalarımın olmadığını gördüm.
- Konu ile ilgili case açtım. Şirketin devredildiğini ve bizim Cem Bey'in sunucularında olduğumuz bilgisini aldım.???
- Cem Bey ile irtibat kurdum.
- Hiç bir şekilde dosyaları bulamadığını, yedek alma sorumluluğunun kullanıcı da olduğunu söyledi.
- Devir yapıldığı süre ve sonrasında bana odeaweb müşterisi olarak hiç bir şekilde devir ile ilgili mail gelmediğini belirttim.
- Kendisi duyuruları r10da ve muhtelif forumlarda, ve odeaweb üzerinde yayınlandığını söyledi.
Yedekleme sorumluluğu bana ait, evet. Sözleşmede de yazıyor. Ancak hiç kimse bana firmanın kafasına göre sitemi silebileceğini söylemedi bugüne kadar!
Çalıştığım hiç bir firma müşterisine direk bilgilendirme yapmadan, taşıma - bakım çalışmasına bile girmedi. Ben hizmeti r10'dan yada muhtelif forumlardan almıyorum! Hizmet aldığım firma kalkıp mail bile atamıyorsa, kafasına göre sitemi silip, "yaa yedek almak sizin sorumluluğunuzda" diyebiliyorsa, bu firma ile hiç bir şekilde çalışılmaz!
Konuyu ayrıca tüketici mahkemesine de taşıyarak hizmet verdiğim müşterinin silinmiş olan datalarının da tazminini talep edeceğimden şüpheniz olmasın.
Odeaweb'i devralan arkadaşımızın mağdur olmaması adına açıklamasını buraya ekliyorum.
Merhaba Semih bey,
Bizler Cem Erbaşlı kişisinden firmayı Mayıs ayının sonunda devir ve teslim aldık. Teslim aldığımız da ki yapı çok farklıydı ve tarafımıza sizin olduğunuz sunucu bilgileri ya da müşteri bilgileri iletilmemesine rağmen biz size yönlendirin hizmet sağlayalım tarzı bir pozitif adımda bulunduk. Ancak devir alınan sunucularda siteniz le ilgili hiç bir veriye rastlamadık ve ilgili maddeleri sözleşmeye koymuştuk. Bu durumda hizmet bilgisi ve ya eski mevcut olan yedek ünitesinde hizmetlerinin yedekleri bulamamamız normaldir. Çünkü tarafımıza iletilmediler. Tekrardan mağduriyeti için üzgün olduğumuzu ancak yeni şirket devir alan şahıs (ben) ile ilgi herhangi bir müşteri ya da hizmet kaydının olmadığını belirtmek isterim. Tekrardan mağduriyetine Bir nebze yardımcı olmak, gidermek adına atabileceğimiz tüm adımları atmaya hazırız. Bizlere çözüm üretmemizi istemek yerine gelip direkt olarak şikayet konusu açmanızda ayrıca bir yanlıştır.
Ayrıca otomasyonda kalan verilerden dolayı faturanız oluşturulmuş ve dikkat edilmemiştir. Bu konuda iade işleminiz başlatılmıştır ve hesabınıza ücret 1-5 iş günü içerisinde yansıyacaktır. Fatura bulunmuştur tarafınıza ekran görüntüsü iletilmiştir.