Farklı ve güzel bir proje fakat şunu tam anlayamadım;
kişiler niçin kendi json dosyalarını kullanmak yerine bunu kullansınlar?
Eğer illaki api ile yaplacaksa, yine bir json dosyası oluşturup işlemleri kendi sitelerinde de yapabilirler. Ayrıca secret key ve secret api bilgilerini kişinin sisteme bağlanması için girmesi gerekiyor, tuttuğunuz cookiler yıllık mı?
Ayrıca önemli veriler var ise bunların güvenliğini nasıl garanti edeceksiniz?
Hayırlı satışlar
1) Kişiler niçin kendi json dosyalarını kullanmak yerine bunu kullansınlar? Eğer illaki api ile yaplacaksa, yine bir json dosyası oluşturup işlemleri kendi sitelerinde de yapabilirler.
Öncelikle bu sistem statik bir JSON dosyası değil. Verileriniz, veritabanı ile ilişkili durumda. Sistem size sadece JSON merkezli bir sonuç vermekte.
Kendi web servisini yazabilenler tabiki kendi servislerini yazabilirler. Bu cümleniz her doğa olayı için geçerli. Eğer kişi kendi işini kendi yapabiliyorsa ne diye bir başkasından hizmet alsın ki, öyle değil mi ?
Bir web servisin nasıl yazılacağını bilmeyenler, IoT cihazların WI-FI modülünü kullananlar, III.parti uygulamalarla, sürekli güncellenen bilgilerini senkronize etmek isteyenler, müşterilerine (şimdilik Public) API hizmeti vermek isteyen ve daha fazlası için kullanmak isteyenler tercih edebilir.
2) Ayrıca secret key ve secret api bilgilerini kişinin sisteme bağlanması için girmesi gerekiyor, tuttuğunuz cookiler yıllık mı?
API servislerinde cookie tutulmaz bunun yerine Token üretilir. Doğrulama içinse API Secret ve API Key kullanılır.
Bu sistemde ise biz API Key kullanıyoruz ve herhangi bir ay,gün,yıl kısıtlaması mevcut değil. Hizmet kapanana kadar tüm bilgileriniz saklanacaktır. Bu sayede dilediğiniz vakitte bağlanabilir ve sorgu hakkınız varsa dilediğiniz zaman kullanabilirsiniz.
3) Ayrıca önemli veriler var ise bunların güvenliğini nasıl garanti edeceksiniz?
Veritabanına kayıt edilen tüm bilgilere önemli gözüyle bakıyoruz. Verilerin önem değerini kategorize etmediğimiz için yedekleme ve yazılım güvenlik tespiti her gün yapılmaktadır. Çünkü bu veriler uzun ömürlü olarak saklanmaktadır ve bir nevi müşterimizin II. veritabanı olarak görmekteyiz.
Sorularınız ve iyi dileğiniz için teşekkür ederim, umarım net bir şekilde cevaplamışımdır

Güncelleme : Yazılımı ücretsiz olarak paylaşılmaktayım. İletişime geçebilirsiniz.