ben 10 yıldan fazladır bu forumdan ve diğer ortamlardan birçok iş aldım. hiçbir müşteri yok ki işe başlamadan önce "çok acil", "hızlanmamız lazım", "zaman yok" gibi laflarla beni sıkıştırıp aklı sıra işi daha çabuk bitirmeye çalıştığını sanmasın. süreyi bana sormadan önce kendisi "şu kadar süremiz var" desin. müşteri kendi kafasına göre gün veriyor ama istediği işin arkaplanında olan bitenden haberi yok. belki orada çok ince bir algoritma yazmam gerekecek. ben bunları en baştan diyorum ve verdiğin sürede bu iş bitmez diyorum sonra adam beni beğenmeyip daha ucuz olan kişilere gidiyor. sonra aynen sizin gibi madur olup geri geliyor.

tam tersi durumlar da olabiliyor. özellikle 1-2 yıllık genç programcı arkadaşlar insanları madur ediyor. boyundan büyük işlere kalkışıp işi bitiremeyeceğini anlayınca ya akrabası ölmeye başlıyor ya dersleri ağırlaşmaya başlıyor ya sınavlar falan filan bahaneler bitmez. bu yüzden en iyisi bir şirketle sözleşmeli şekilde çalışmak. aksi halde bu tarz konular her zaman görmeye devam ederiz.