Hocam özellikle alt kısma neden öyle yazdığımı belirttim. Neredeyse bütün sözde din adamları benim anlattığım gibi anlatıyor kaderi. Fakat işi derinleştirince insanlar imanın zayıflar diyor fakat yinede insan soruyor, sadece "OL" demesi yeterli olan Allah, neden bunca bebek,çocuk, fakir vb. halkların acı çekmesine müsa ediyor? Sorduğumuzca ibret olsun diyen bir çok hoca var ama o acı çekenler, tecavüze uğrayan bebekler, çocuklar kendilerinin ibret olarak cennete girmesini istiyorlar mı? Tercih hakları var mı? Ben bu sorularıma daha hiç bir hocadan cevap bulamadım.
Hemen kısa yoldan Allah sorgulan maz diyorlar, imanın zayıflamiş diyenler var, benim dinden çıktığımı iddia edenler bile olabiliyor
Maalesef bir çok konuda fikrimiz olmadan zikrimiz oluyor, bu da dinimize zarar veriyor.
Kader konusunda üniversite yıllarında ben de takılmıştım. Hatta Hristiyan doğanların ne suçu var falan demiştim. Sorguladıkça çok ince şeyler çıkıyor. Ya tamamen itaat edeceksin ya da gerçekten işi gücü bırakıp her şeyin hikmetini anlamaya çalışacaksın. Bu sonuca vardım. Ben itaat etmeyi seçtim. Sorgulamak için çok okumak gerekiyor.
En son biri kaderde yazıldığı için biz yapmıyoruz biz yaptığımız için kader yazıldı deyince işin öyle sorgulamak kadar kolay olmadığının farkına vardım.