Düz mantıkla bakamayız. İnsanın oluşumunu sıralı tesadüf diye açıklayamayız.
Kaderde bir türlü şunu algılayamadık. Bir yaratıcı sen böyle yapacaksın ben çizdim değil olay. Olay sen yapacağın için yazılmasıdır.
Haşa düşün ben senin neler yapacağını, neler yaşayacağını sen doğmadan biliyorum ve bunu kader olarak adlandırdım, dünya tabiri ile kaderini çizdim. . Şimdi bu kaderi ben çizdim de mi sen yaşadın?
Şu R10'a bile davet olmadan üye olamıyoruz. Peki bize bu hayatı bu dünyayı kim niye bedavadan verdi acaba? Tesadüf olamaz. Sebepsiz olamaz.
Hocam özellikle alt kısma neden öyle yazdığımı belirttim. Neredeyse bütün sözde din adamları benim anlattığım gibi anlatıyor kaderi. Fakat işi derinleştirince insanlar imanın zayıflar diyor fakat yinede insan soruyor, sadece "OL" demesi yeterli olan Allah, neden bunca bebek,çocuk, fakir vb. halkların acı çekmesine müsa ediyor? Sorduğumuzca ibret olsun diyen bir çok hoca var ama o acı çekenler, tecavüze uğrayan bebekler, çocuklar kendilerinin ibret olarak cennete girmesini istiyorlar mı? Tercih hakları var mı? Ben bu sorularıma daha hiç bir hocadan cevap bulamadım.
Hemen kısa yoldan Allah sorgulan maz diyorlar, imanın zayıflamiş diyenler var, benim dinden çıktığımı iddia edenler bile olabiliyor
Maalesef bir çok konuda fikrimiz olmadan zikrimiz oluyor, bu da dinimize zarar veriyor.