Merhaba,
Size en temel nedeni ile çeviri eklentisinin yararını söyleyeyim.
Tüm ayarları tek bir panel üzerinden yapabilir, aynı dosyaları defalarca barındırmak yerine, sub domain açmadan tek yerde host edip yönetebilmenizdir.
Üstelik birden fazla dil ihtiyacı olan sitelerde farklı kurulumlar yaparsanız. Ek iş yükü getirdiği gibi sunucu yüküde getirmektedir. (Örneğin logo değişikliğini ele alalım, hepsine ayrı ayrı login olup, ayrı ayrı upload işlemi yapmanız gerekmektedir.
Google açısından bakacak olursanız da, her kurulumu alt klasörede yapsanız sub domainede açsanız farklı site olarak görecek olması benim
kişisel görüşüm açısından negatif bir etkendir...
Örnek bir sub domain veya alt klasör işleyiş biçimini inceleyelim;
orneksite.com a girdim türkçe dili ile açıldı. Ancak ilk girişim olduğu için, css js gibi kütüphaneleri ön belleğime yükledi ve ben bu süreçte diyelim ki 5-10 saniye bekledim.
orneksite.com/en kısmına gitmeye karar verdim. Bu durumda tekrar css js hatta diğer tüm kaynakları yeniden benim ön belleiğime atacak ve tekrar bir 5-10 saniye bekleceğim.
Bu bile birden fazla wp kurmamanız için yeterli bir sebeptir.