Ateistin ne olduğu konusunda kavram kargaşası var.
Adam tanrıyı reddetmemiş. Ateist adam Tanrı yoktur der geçer.
Konuda bahsi geçen adam Tanrıya ibadet etmeyi ve onun buyruklarını dinlemeyi reddediyor )))
Hatta desit bile sayılmaz, aslında günahkar isyankar bir müslüman kendisi.

Ateist dediğiniz adam, Tanrı yoktur der.
Sizin için tek tanrı Allah olduğu için siz Allahı reddettiğini sanırsınız ama adan budistin tanrısını da, hrıstiyanın tanrısını da reddeder.

15 yaşımda Ankara'da merkez nizamı alem ocaklarına gidiyordum.
necati bey caddesinde.
Orada herkesin çok saygı duyduğu bir abimiz vardı, tabi biz başkan diyorduk ona.
genelde başkan dediğimiz adamlar hödüktü ama bu başkan konuştu mu bilgi belge ile konuşurdu, eğitimli bir adamdı.
o zamanlar biz liseliyiz o üniversiteli bir de türk islam tarihi anlatırdır ballandıra ballandıra gözümüzde ilber ortaylı gibiydi.
Adını vermeyeyim, bu adam odtü tarihi bırakıp üniversite sınavına tekrar girmiş sosyoloji okuyan bir adamdı, sonra tekrar sınava girdi hukuk kazandı.
Benim 3 senede gördüğüm üniversite macerası olan adam.
Çok hoş sohbetleri vardı.

Üniversiteye hazırlık macerası başlayınca ben dershane ve bir sevgili yaptım ve ocaktan koptum bir daha da gitmedim.
Ben bu adamla 6 sene sonra Ankara'da bir işçi eyleminde yan yana geldim.
Ben ulusal bir kanalın muhabiri olarak, o ada ulusal bir gazetenin muhabiri olarak gece eylemi takip ediyorduk.
O beni tanımadı, ben onu tanıdım. Oturduk tüm gece muhabbet ettik
Hala süper hoş sohbet bir adamdı.
Tüm din kavramını ve islamiyeti toptan reddeden bir konuşma yaptı.
Ben de dedim, başkan sen beni tanımadın, 6 sene önce seninle ocakta öğlenleri menemen yerdik.
Ne oldu da 6 sene sonra bu kadar değiştin diye sordum.
O da bana, bir bilgisayar onu fişe taktığın için sana şükreder mi diye sormuştu.
Temelde söylediği fikir, Tanrı seni suya, havaya, yemeğe muhtac yaratmış.
Sonra sana hava, yemek, su verdiğinde ona şükretmek mi lazım?
Çünkü seni muhtac kılıp sonra sana nimet veriyor durumu var demişti.
Sizin arkadaş da benzer bir düşünce yapısına girmiş sanırım.