Herkese selamlar,
Bu sabah analytics, adsense ve gmail gibi servisler ve sitelerim için yaklaşık 2 sene önce oluşturduğum gmail yani google hesabımın cihazlarımdan çıkış yapıldığın gördüm. Giriş yaptığımda ise google hesabımın politikalardan dolayı devre dışı bırakıldığını ve en kısa sürede verilerim için geri yükleme isteğinde bulanabileceğimi aksi halde hesabımın silineceğini belirten bir mail geldiğini gördüm.
Nedir bu politika ihlali derken hemen arkasından youtube ekibinden gelen bir mail daha farkettim. Bu mailde de "kanalımda birden çok kez ve ciddi bir şekilde hizmet şartlarını ihlal ettiğim için kanalın kapatıldığını belirtmiş. Saçmalık olan şu ki; daha önce kanalımda ne bir içerik ne de benzer bir paylaşım yaptım. Sadece oluşturulmuş. Bu hesapla başka videolara yorum bile yapılmadı.
Tabi itiraz formu falan doldurup gönderdim, cevap bekliyorum.
Şuan youtube'da oturum açamıyorum fakat adsense, analytics, adwords ve gmail hesaplarımı kontrol ettim, hepsine tekrar giriş yaptım ve bu servislerde sorun yok gibi. Herhangi başka bir uyarı mesaj da almadım. Ama biraz tedirginim.
Daha önce başına böyle bir olay gelen var mıdır acaba? Bu sorun nereden nasıl kaynaklanıyor? Google'a olan güvenim bayağı bir sarsıldı. Bundan sonra alternatif yöntemlere ağırlık vereceğim. Bu hesaba bir şey olursa büyük bir emeğim çöpe gidecektir.
Konu hakkında tavsiyelerinizi ve görüşlerinizi merak ediyorum. İyi forumlar.