RuLing34 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam harika bir yazı kaleme almışsınız, tebrik ederim öncelikle.
Belirttiğiniz gibi konuyla alakalı bilgilerin listelendiği doyurucu bir makale yazdık. Peki sonrasında yazıyı doğal olarak sıralamaya sokmak, sıralamadaki yazıyı yükseltmek için link alımı noktasında neler yapabiliriz?
Teşekkür ederim. Öncelikle ben kendim için backlinki nasıl anladığımı açıklıyayım size. Hedef kitlem link alacağım sitede mi? Örneğin ben bir SEO hizmeti ile alakalı yazımı bir haber sitesine banner olarak koyup reklam olarak yayınlatırsam benim bir işime yaramaz. Ama ben r10, webrazzi ve wmaracı gibi platformlarda reklamlarımı yayınlayabilirim neden çünkü hedef kitlem burada. Kısaca uzatmamak gerekirse hedef kitleniz link alacağınız platformda bulunmalı. Asıl kafanızın altında yatan soruya geleyim ben Edu, gov.tr vb link alımlarının kalıcı bir link inşaası olduğunu düşünmüyorum. Unutmadan link alırken eğer metin olarak alınacaksa çok fazla anahtar kelimeye odaklanmayın. Örneğin; "Web Tasarım Nedir?" kelimesine link almak yerine "nokvi.com/web-tasarim-nedir" bu şekilde alın. Sonuçta hedef kitleniz bot değil ve spam çalışma yapmıyorsunuz eninde sonunda konu ile ilgileniyorsa sitenize tıklayacaktır