Ekpyrosis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
son 5 yılda %100 değer kazanamamış bilginiz olsun
https://prnt.sc/p7onjn
Selamlar oran olarak %100 değerlenir mi diye sormak istememiştim. Kesin olarak değer kazanır mı demek istemiştim cümleyi yanlış kurdum.

firtinalim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
uzun vadede değerlenir.
IbydadasI adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bu yaşıma kadar altından zarar edeni görmedim (uzun vadeli)
Prens55 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tabi değerlenir hocam ama beş yıl yada 20 yıl sürer.altının dolar kuru üzerinden değerlenme grafiğini inceleyebilirsiniz
serdarcal adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
2019 Fiyatı : 454.7560
2018 Fiyatı : 358.7000
2017 Fiyatı : 262.4350
2016 Fiyatı : 215.4260

Bu durumda uzun vaadede katladığı kesin düşme zarar ettirme olayı altında çok görülmemiş birşey ki şuanki ekonomik durumu göz önüne alırsak dolar yükselişi ile orantılı olarak düşme olmaz ne kadar zamanda ne kadar kazandırır o muallakta olur sadece parayı unutup 2 sene beklerim dersen katlar yok 1 ay sonra çekerim dersen kardan zarar edersin yada yatırdığın parayı anca kurtarırsın
CyberYT adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Altın olası bir krizde dolar bazında 10 katına bile çıkabilir. Amerika'nın senelerdir karşılıksız dolar basması sonucu altın şuan reel olması gereken değerin çok altında. Benim tavsiyem ne dolar ne euro, altın alın.
Dostlar yorumlariniz için çok teşekkür ederim. Daha spesifik bir soru sormak istiyorum. Elimde 14 ayar 18 gram bileklik var. Kuyumcular şu an 2600 civarı bir paradan alıyorlar. Piyasada alış fiyatına baktım 2800 gibi bir paraya denk geliyor. Bunu annem verdi ve alırken 5000'e aldığını söyledi. Bir kuyumcuyla konuşurken 14 ayardan kâr edemezsiniz, 22 ayara çevirirseniz kâr edebilirsiniz dedi laf arasında. Sizin düşünceleriniz nedir önümüzdeki 1 ya da 2 yıllık süreç için?