Hocam cevabın için teşekkür ederim. Elimde 2010 tarihli 2 hesap var. ikisinde de link paylaşımı yapıyorum. Birisi dediğim gibi hayalet hesaba geçerken diğeri geçmiyor. Aradaki farkı çözemedim. Dedikleriniz mantıklı ancak iki hesap da kişisel hesaptı, ikisinde de farklı paylaşımlar yapılıyordu...
yani bir tanesinde arka arkaya onlarca etiketli linkli paylaşım yapsam da hayalet olmuyor. diğeri ise 2. 3. paylaşımda hemen gidiyor... anlamadım gitti.
Katılıyorum hocam. Eşit koşullarda 20 hesap paylaşım yapıyor mesela bakıyorum birkaç tanesi yakalanmış. Tabii bana göre eşit koşullarda. Twitter spam algoritmasının nasıl çalıştığını kestirmek çok kolay değil. Bu tür yöntemler denemişliğim vardır: Hesabın eski tweetlerini temizleme, kullanıcı adını değiştirme, fake takipleri unfollow yapma, hesaba takipçi kasma, paylaşımlara retweet yaptırma vs. gibi. İşe yarayan olmuştur yani hesabın bir daha ghosta düşmemesi için. Ama hangisi nasıl işe yaradı diye sorarsan kesin bir şey söylemem çok zor. Denemeler yapıp bir süre bekletmek ve paylaşımları çeşitlendirmek faydalı olabilir.