Merhaba Arkadaşlar,

Tüm hosting firmaları yararına olabilecek Vmware sanallaştırma üzerinde çalışıyorum Biliyorsunuz ki piyasa da autovm, cybervm vb. sistemler mevcut tüm bilgilerimiz kendi ipleri üzerinde kendi sunucularında oluşturma sağlandığı için çok fazla güven vermemektedir. 1 tane proje olsun bizim olsun mantığı ile yola çıkarak kolları sıvadım ve projeyi defalarca farklı yazılımlar üstünde test edip stabil hale getirmeye çalıştım.

Php ile makine oluşturup limilendirme yapabildim ama ip ve görüntü aktarımı konusunda başarısız olup projeyi php üzerinden oluşturma konusunu rafa kaldırdım.

Yabancı kaynaklarda genelde bu işlemi Powershell(Bash/Bat) üzerinden daha kolay yaptıklarını inceleyip Tekrar sıfırdan Powershell üzerinden yazmaya karar verdim. Sonuçları şuana kadar olumlu ve stabil olarak çalışmakta. Sonra ki aşamada her bir limilendirme ve atama işlemlerini parametre haline getirip noktayı koydum.

Script neler yapıyor;
- Windows -x / Centos / ubuntu üzerinde testler yapıldı.
- Makine kurulumu/Tekrar kurulum. Ram/Cpu/Disk limitlendirme
- Ip atama ve vnc ile görüntü aktarma
- Makine başlatma/Durdurma Zorla başlatma/durdurma (PHP)

Gereksimler neler;
- Vcenter
- Windows Server 2012+ Makine
- Klonlama için centos, ubuntu, ve Windows Makine (sistem tamamlanınca kendi kutuphanemizi oluşturup genişletebiliriz)

Projeyi private olarak github üzerinde yayınlayacağım. ilerleyen zamanda herkese açık bir kaynak oluşturmak istiyorum.

Şimdi ki süreç ise Php api, tema ve mysql ayarlamalarını yapmak olacak.

Proje bir sanal makine içinde yer almaktadır. Projeyi hızlı ilerletmek adına ve herkesin faydasına olabilecek bu sistemi oluşturmak için geliştirme sürecinde destek vermek isteyenler lütfen özel mesaj yolu ile ulaşsın.

https://github.com/FatihOz90/VmwareCreate

Local Test sonuçları;

Teşekkürler.