Genetik saç dökülmesi şampuanla sabunla piyasadaki pahalı dökülme karşıtı losyonlarla vs.. durmaz. Genetik sac dökülmesinin mekanizması kafa derisi dht ve saç fölikülleriyle alakalı bir durum. Ayrıca dökülen saç miktarının bir önemi yok yerine saç geliyor mu ve gelen saçlarda incelme yani minyatürize olma var mı bu önemli.
Önce bir kan testi yaptırın vitamin mineral eksikliğine bağlı dökülmeniz varsa çözümü bir nebze daha kolay ancak genetik dökülme varsa elinizde pek fazla çare kalmıyor. Finansterid vs.. gibi antiandrojen ilaçlar ırka bağlı olarak saçları geri çıkarabiliyor(herkeste ise yaramıyor) ancak yan etki olarak ciddi etkileri var erektil disfonksiyon, jinekomasti psikolojik sorunlar vs.. gibi. Minoxidil vs. Deseniz onda da döngü denen bir problem var. Etki aldıgınız süreç 1 günde yok olabiliyor. Düzensiz ve sürekli kullanmak gerekiyor.
Bu 2si harici bircok etken daha var ancak Türkiye de ulaşmanız zor. Yurt dışından getirtmeniz gerekiyor. Ne gibi topikal saf kafein(kan akışını hızlandırması için), (antiandrojen)ru55841, astım ilacı olarak geliştirilen fakat sac dökülmesine de faydası oldugu anlasilan (pdg2 inhibitörü)setipiprant gibi vs.. trinov var kısaca bircok etken var. Ancak Yurt disindan getirtmek gerekiyor. Bunlara ek olarak günde 10 15 dk saç masajı yaparsanız saçlarınızı korumanıza fayda sağlayacaktır. Ek olarak dökülmeyle genelde seboreik dermatik birlikte gelir saç diplerinde acıma kabuklanma huysuzluk vs.. varsa sebore de olabilir. Bu da genetik dökülmeyi baslatabiliyor
Dünyada bircok firma milyarlarca dolar para ile bu işe çözüm bulmaya çalışıyor çünkü saç dökülmesi pek çok hastalıkla bağlantılı aslında bağışıklık sistemiyle de doğrudan bağlantılı yani öyle sağda solda gördüğünüz saydığım ve benzeri etkenler harici her şey faso fisodur. İnanılmaz bir pazarpayı var bir ara baya kafa yoruyordum bu konulara

çözümü bulan insan/firma bir anda dünyanın en zengin kişisi olabilir. Çok çok daha detayli bir konu ancak anlayabileceginiz sekilde yazmaya calistim.