İki sistemi de aktif olarak kullanıyorum. İkisinde de yüklü makineleri kullandım. Evde iMac 2017 kullanıyorum. Ofiste de 2015 iMac kullanıyorum. İkisi de 27" 5K.

- Grafik programları gayet stabil olarak çalışıyor. Adobe buraya daha çok önem veriyor.
- Sketch gibi programlar sadece MacOS işletim sisteminde çalışıyor.
- Ekranı ile zaman geçirmediğiniz sürece kalitesini anlamanız imkansız. 5K görüntüyü alıp, ona adapte olmanız gerekiyor. 2K bir monitör ile karşılaştığımda neredeyse pixeller sayılacak zannediyorum.
- Grafikerlerin %80-90'lık kısmı MacOS işletim sistemi kullanıyor. MacOS ise tüm sistemlere uygun değil. Bundan ötürü hazır PC'ler üzerine yapılıyor. Program üreticileride burada optimizasyonla uğraşmak yerine, performans odaklı çalışmalar yürütüyor.
- Estetik olması çok güzel. Mouse bence berbattı. Bende değiştirdim kendi Mouse'unu. Ergonomik olarak büyük ellerde rahat olmuyor.

Windows kullanıcı olarak

- Her yere rahatlıkla ulaşabiliyorsun. Kullanımı gerçekten kolay. Folder işlemleri Windows'ta çok çok kolay. Aksini iddaa etmek çok zor.
- Oyunlar konusunu zaten anlatmaya gerek yok.
- Bana göre dezavantaj ama genel olarak avantaj olan şey: parçaları istediğiniz gibi değiştirebiliyorsunuz. 2-3 ekran kartı vs. vs. Bu bana göre dezavantaj. Hep performans istediğim için sürekli bir ekran kartı takma çabasındayım. Bundan dolayı da çok masraflı oluyor.
- 5K monitörler çok pahalı. iMac kalitesinde monitör bulupta sisteme entegre ettiğinizde, iMac fiyatını geçeceğini düşünüyorum sistemin.