Eğer işiniz baskı üzerineyse MAC almanızı tavsiye ederim, cmyk da en gerçekçi tonları sağlayan mac, 4k çözünürlüğü ile de renk yoğunluğu sayesinde baskı öncesi hazırlık için çok ideal cihazdır. Aynı zamanda render hızı inanılmaz iyidir, eğer video işleri yapıyorsanız da bu zamandan kazanmanız için kesinlikle gerekli, gerekli karşılaştırma videolarını izleyebilirsiniz, donma takılma gibi bir durum çok nadir yaşadım indesign haricinde
Yaptığı tasarımın baskıda nasıl olacağını bilmeyen zaten uzman tasarımcı unvanını almasın.
Gerekli ekipman sağlandı zaten.
Bazı yorumlara gülüyorum gerçekten.
Zevk sahibi, yetenekli bir grafik tasarımcı çalıştığı ortamın tasarımına da önem verir.
Eğer siz ne iş olsa yapacak asker tipli bir grafik tasarımcı arıyorsanız elbette bu adam windowsla da çalışır.
Ama görsel zevk sahibi, yetenekli ve elit bir grafik tasarımcı ile çalışacaksanız bu adam bir tasarım faciası windows yerine bir tasarım harikası mac ile çalışmak ister.
Retina ekran ve fontlar bile başlı başına farkeder.
Yani aslında sadece windows mac a karşı değil, Arial Helvetica'ya karşıdır.
Diğer yandan mac her zaman daha stabil çalışır.
Windows'ta fişek gibi dediğiniz en pahalı ekran kartlarından 2 tane taktığınız pc 1 saat süren bir render işleminde cortlar, mac cortlamaz.
Macler daha stabil çalışır, daha iyi bir görsel tasarıma sahiptir.
Aradığınız adam yaratıcı ve üst düzey tasarımlar yapabilen bir adamsa bu adam kullanacağı malzemelerde de asgari bir tasarım düzeyi ister.
Siz ticari kafa ile düşünürsünüz, o estetik beklentiler ile...
Ben ticari düşünüyorum , iş verenim , adam estetik beklentisi olan biriyse maaşlı çalışmasın sanatçı olsun .
Ayrıca render yaptığımız PC verdik kendisine, buyrun davet edeyim cortlama varmı PC de bakalım