Hocam, öncelikle hayırlı yolculuklar dilerim, kendi capımda biraz tavsiyede bulunmak istedim.. Ben yurtdışında yaşıyorum ve herse tam 3500km tek şöför olarak evime gidiyorum ve Türkiye gidiş geliş orda gezme falan derken toplam 15 bin km yol yapıyorum 3 aşağı 5 yukarı rakam ama ortalama 15bin km yapıyorum ve tek şöför, şimdi sabah cıkmanız avantajlı ama ilk hava karardışında yorgunlukla beraber uyku çöker dikkat dağınıklığı başlar, gittiğiniz hızdan sıkılır size yavaş gelir, bunlar çok çok çok önemli şeyler, uzun sürüşden sonra devamlı aynı tempodaki hızınızdan sıkıldığınız saman anlayınki beyin ve beden yoruldu hemen dinlenin bi çay kahve için ve devamında sık sık molalar ile ilerleyin imkanınız var ise büyük mola verin ve uyuyun, sabaha karşı cıkmanız şöyle anlatayım, şimdi uykumı alıp öğleye doğru cıkım derseniz, uykunuzu alıp yola cıkmanız doğru yanlız unutmamak gerek öğle vakti cıkınca gündüz fazla yol yapapamaz hemen akşam olur ve gece sürüşü gündüze göre biraz daha yorucu, heryer karanlık hep bir ışık takibindesin, ama sabaha karşı cıkarsan uykunu alıp hem uykunu almış dinç olursun hemde gündüz uzun yol kat etmiş olursun hava kararıncada uyursun otelde veya arabada, arabada tavsiye etmiyorum beden rahat uykuyu almadığı zaman uykun olmasa dahi uyukluyorsun, benden ve beyin rahat uyku istiyor, tabiki bunlardan önce araç bakımı, lastikleri kontrol edin veya ettirin, havalarınıda firen ve sıvısını,ç cam suyunu, yağ ve motor suyunuda.
Benim en önemli tavsiyem, araç bakımından sonra sabaha karşı uykunuzu almış dinç bir şekilde yola cıkmanız, kesinlikle ve kesinlikle yol arkadaşınız iyi olmalı anlaşabikesiniz ve sakın tartışmayın morel bozuklugu dikkat ve düşünce dağınıklığının başta gelen sebepleri, haklıda olsanız haksızda olsanız tartışmaya girmeyin, varacağınız yere vardıktan sonra konuyu aydınlatın...
Kusura bakma biraz uzun oldu ama benim tavsiyelerim kendim tecrübelerime dayanarak anlattım umarımyararlı olmıştur.