10 gün önce gözlük kullanmaya başladım.
miyop astigmat var bende. Sabah 9 akşam 6 pc başındayım. Bana da ışıktan korur vs dediler ama almadım.
Gözlük kullanmadan önce baş ağrısı ve yorgunluk yapıyordu. Şuan günlük hayatımda mükemmel görüyorum, yaşam kalitem arttı.
Hocam benim gözlükler dinlendirici olduğu için normali alsam olur diye düşünüyorum sürekli kullanmayacağım nede olsa.
Yaklaşık 1.5 senedir devamlı olarak gözlük kullanıyorum. Aynı sorunla bende karşılaşmıştım, mor ışık koruması, uv koruması, çizilmeye karşı dayanıklılık, daha ince cam gibi özellikler eklendikçe fiyatları artıyor. Geceleri de çalıştığım için mavi ışık geçirmeyen ve uv geçirmeyen bir cam tercih ettim. İki cam birlikte 300 TL gibi bir rakam ödemiştim. Şuan gayet memnunum.
İllaki faydası vardır diye yaklaşıyorum bende olaya fakat gözlükçü para kazanmak için sallamasyon özellik eklemesin diye araştırmak istedim almadan önce.
Benim cam numaraları 0.75-0.50 olduğu için yalnızca pc başındayken kullanıyorum. Bazen de uzun yola çıktığımda kullanıyorum. O yüzden sıradan cam kullanıyorum. Geçenlerde anneme bir gözlük almıştık 2400 lira tutmuştu. Hem yakın hem uzak için vs vs özellikleri vardı. Eğer sürekli kullanacaksanız iyi bir şey alın derim.
Sadece bilgisayar kullanırken takarım hocam zaten sağ göz ile alakalı verdi çok birşey yokmuş.
yaklaşık 7 yıldır kullanıyorum gözlük, ilk alırken acemiliğe denk geldi ucuz olsun demiştim ve gözlükçü dandik çin malı cam takmış gözlüğe ve bu yüzden göz numaram daha da arttı.Yaklaşık 2 ay önce kontrole gittiğim de öğrendim göz numaranım baya arttığını, şimdi yeni alırken 2 cama sadece bin lira verdim ve dünyaya bakışım resmen değişti.Size de tavsiyem camın çin malı olmamasına dikkat edin, alman ve japon marka camlar var bilgisayardan gelen zararlı ışıkları engelliyorlar ve göze çok faydası oluyor, geçmiş olsun.
Bunu sormak gerekir dediğiniz gibi. Fakat sgk 'nın verdiği standart camlar çok kaliteli olur mu şüpheliyim hocam
mavi ışıklı bi cam var ben ondan kullandım pek bir faydasını görmedim fiyat artışını o camlamda çok oluyor camlarını antirifle yaptırmanı tavsiye ederim
dinlenme gözlüğü için 300 lira çok geldi benim ki ler dereceli 300 ve 400 liraya yaptırdım 2 yıldır
Hocam sadece cam için 300 lira diyor birde çerçevesi felanda olacak, ilk gösterdiği standart gözlük çerçevesi çok küçük geldi.
Bu dediğiniz antirifle olayınıda araştırıyım söylerim gözlükçüye
Kemik ve kalın çerçeve gözlük al, ilk taktıgında bi garip kaba gibi gelebilir ama onlar şık duruyor alışınca.
cam önemli kaliteli cam al mutlaka.
edit: miyop astigmat vb bozukluk yoksa ben almazdım gözlük mözlük.
Hocam gözlerim günün sonunda kaşınmaya başlıyor ve ağlıyormuşum gibi yaş geliyor gözümden
Tamam miyop felan değilim ama bunu engellemek için en azından evde pc başında kullanmak için alsam iyi olur bence.