Merak ettiğim, hiç tepki vermeyen insanların resimlerden birinin Erdoğan'a ait oluşu mu? Sadece Atatürk'e ait resim olsa bu tepkiyi vereceğinizi hiç sanmıyorum.
Biz iyi yada kötü milliyetçi insanlarız. Öyle kanadalıya, abd'liye, almana, rusa benzemeyiz. Onlar için bu tarz şeyler sorun olmayabilir ama bizim için sorun arkadaş.
Bazılarının zoruna gitmeyebilir ama benim zoruma gidiyor. İçerde herkes birini eleştirebilir ama ülke dışına adım atıldığında her Türk benim için savunulacak biridir.
Halen daha ülkemizin cumhurbaşkanı ile Atatürk'ü karşılaştırarak aslında hiç bahsi bile geçmeyen bir ayrımı tetikliyorsun. Ondan sonra da milliyetçilikten bahsediyorsun. Ayrıştırma söz konusu bile olmamasına rağmen yine bir cephe alma yine bir taraf tutma. Sadece sevgi ve saygı. Taraftarlık değil, sevgi ve saygı. Bunu anlayamadığımız ve uygulayamadığımız sürece aynen içinde bulunduğumuz durumda devam edeceğiz.
Konuya gelecek olursak dizi içeriğini bilmiyorum, sahneyi de bilmiyorum. Ama yukarıda bir arkadaş bahsetmiş, çok da doğru söylemiş. Madem bu ağrımıza gidiyor Türk yapımlarında da farklı milletlerle dalga geçildiğinde aynı tepkiyi koymalıyız. Ufak bi' araştırma yapılsa bizim dizilerde filmlerde de buna benzer hatta daha aşağılayıcı pek çok sahne bulunabilir. Kuru milliyetçilik işe yaramaz. Milliyetçilik duygumuzu muhafaza ederken insanlık, empati, saygı gibi duygularımızı kaybetmeyelim ki söylenenlerin içi dolu olsun. Ortada elle tutulur savlar oluşsun.