klasweb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle sunu söylemek istiyorum, ben Almanyada yasiyorum ve benimde british shorthair kedim var ve hic disari cikmiyor mecburiyetten dolayi eger sizinkide disari cikmiyorsa asi yaptirmaniza gerek yok, burda benim doktorum söyledi yani kedinin doktoru😁 disari cikmadigi icin disardan hastalik bulasma riski yok dedi, ama duruma göre 6 ayda 1 veya 3 ayda bir zamana göre kontrollere gidiyoruz, size tavsiye ederim asi okadarda iyi bisey degilmis, yasamini kisaltiyormus.. diger konu ise ,benim bi yakinimda kisirlastirdi ondada böyle sorun oldu suan 1 sene oldu halen devam ediyor sorunu....
Bu ara ben kisirlastirma olayinada iyi bakmiyorum ve yaptirmadim, biz insanlarin neye ihtiyaci varsa hayvanlarinda var ,internete ilan veriyorum ciflestirmek isteyen varmi diye ücret karsiliginda cins kedilerle ciftlesiyo🤭😁.. baktim cok sorun olacak ozaman bi disi alirim.. asi olayini doktorunuzdan bilgi alin...
aslında tamamen hatalı bir görüş. bilimsel veriler ortada ve kısırlaştırma ameliyatlarından sonra kedilerin en az 1-5 yıl daha uzun yaşadıkları bilimsel olarak kanıtlanmış durumdadır. özellikle dişi kedilerde meme kanseri olasılığını %70 kadar düşürmektedir.

aşı için ise kuduz haricinde karma aşının mutlaka ev kedilerine dahi yapılması gerekir. bu tartışma götürmez bir gerçektir.
iç parazit ise kediden çok sizler için gerekmektedir. kedi paraziti insanda kansere yol açabilmektedir. buda bilimsel bir gerçektir.

parazit nasıl bulaşacak demeyin dışarıdan ayakkabınızla marketten aldığınınz yeşilliklerde herşeyde parazit olabilir şansa bırakılacak birşey değildir.
özellikle çocuklu evlerde mutlaka 3 ayda bir iç parazit aşısı veya damlası yapılması zorunludur.