Pasif kazanc diye bir sey varmis aklimda olan bir konseptti ama adinin bu oldugunu yeni ogrendim. Hizlica ne oldugunu aciklayayim sonra soruma geceyim. Pasif kazanc anladigim kadari ile bir fikrin veya isin, sanatin artik ne yapiyorsaniz bir sure tamamen karsiliksiz 0 kazanc ile yapip zaman icerisinde tuketilerek size para aktarmasi ornek vermek gerekirse; youtube da saglam bir kanal kurmak gibi. Yani basta 0'dan baslayip bir sure (bu sure belirli degil) calistiktan didindikten ve atiyorum 2 yil sonra ciddi manada bir kanal haline getirip 10 tane farkli formatta farkli kisilere is yaptirip onlarin ucretlerini odeyip sizin sadece kar almaniz ( 2 yil gectikren sonra kanalin sadece kar ortagi gibi takilmaniz)
Tabi o zaman aklima direk su sorular geliyor
1- ornekte uzerinden gidersek 2 yil icinde neyin populer olacagini tahmin etmek mumkun mudur?Nasil edebiliriz?
2- bu 2 yil icinde hayatin idamesi icin gereken bir para var bunu nasil kazanabiliriz
3- iksi beraber mumkundur?
Simdi burdan suraya gelmek istiyorum aklima hepimizin oldugu gibi fikirler, projeler ve bir dunya sey var gerceklestirmek icin akmasa da damlasa diye tabir edilecek bir miktar duzenli gelse yeni seylere para (benim hayat tarzinda paza=zaman oldugu icin ) ve zaman aktarabilrim. Istedigim seyin en guzel ornegi formula 1 dunyasi adamlar dunyanin en buyuk firmalari bazilari otomativ deviyken bazilari icecek markasi ama hepsi surekli ve duzenli kazaniyor. formula 1 sadece bir rekabet alani olarka kaliyor sezon sonunda herkes kazaniyor herkes dunyaya bir seyler katmis oluyor( gelistirilen teknoloji kesinlikle az degil oralarda) ve hic birinin kaybetme korkusu yok ( kaybedersem ac kalirim gibi yani)
Bunun gibi bir seyler iste...