Bu saatten sonra Netflix benim için bitmiştir.
Yayınladığı dizi ve filmlerle her fırsatta Türkiye'yi hedef alan Netflix'te yine bir yapımda Türkler aşağılandı. '13 Commandments' isimli dizide Atatürk ve Erdoğan fotoğrafları kullanılarak Türkler barbar ve katil olarak gösterildi.
Haberin Detayı
http://www.haber7.com/guncel/haber/2...rli-propaganda
Netflix'in herhangi bir filminde Türklere karşı bir aşağılama henüz olmadı. 2 farklı dizide Türkiye ile ilgili olumsuz bir söylem vardı ama size şunu örnek vereyim. Onlarca İngiliz ve Amerikan yapımında Kanadalılarla dala geçilir ve bu çok normal karşılanır. Türk dizi ve filmlerinde birçok ülke ve milletle dalga geçilir ve bu normal karşılanır. Neden mi? Çünkü bu söylemler o karakteri yansıtan söylemlerdir. Bu söylemler zaten günlük hayatımızda olan söylemlerdir.
Ayrıca bu konuyu Collateral dizisinde açsaydınız daha normal karşılardım çünkü oradaki başrol "Çocukluğum Türkiye'de geçti ve Kırıkkale'de büyüdüm. Şu an Türkiye'de olmadığıma şükrediyorum. Türkiye'de geçirdiğim yıllar hayatımın en sıkıcı yıllarıydı" demişti. Ama şunu unutmamak gerekiyor karakterimiz zorla Türkiye'de bir eve hapsedilmişti.
13 Commandments dizisindeyse katil bir Türk var ve bu Atatürk veya CB değil. Sadece bir Türk'ten bahsedilirken arkada bu fotoğraflara yer verilmiş. Bunun sebebi ise Türk kelimesini çağrıştıran şeyler olması. Biri ATATÜRK diğeri iste ülkenin CUMHURBAŞKANI?
Hani deseniz ki Netflix'te çok fazla ****, alkol, sigara sahnesi var, buna bende katılırım. Hatta bu konuda en büyük tepki Amerika'dan geldi ve Netflix bundan sonra bu tarz sahnelerin azaltılacağını zaten söyledi.