Ben meslek lisesi --> MYO --> Üni şeklinde eğitimine devam etmiş biriyim. Peki hangisinin ekmeğini yiyorum diye sorsanız Meslek Lisesi. Çalıştığım yerde meslek liseli veya yüksek lisans mezunu olmanın getirdiği farklar ;
1 Meslek Liseli Üni mezunundan daha az maaş alır, ama resmi sorumlulukları daha azdır.
2 Meslek Liseli birçok yerde tek imza atamaz (Ha çoğu evrağa Üni mezunu da tek imza atamaz)

Ancak amirler işin yapımı kısmında illaki meslek liseliyi görmek isterler. Neden diyeceksiniz. Günümüzdeki meslek liselerinin durumu çok içi açıcı olmasa da bundan 20 sene önceki meslek liselerinde verilen eğitimle liseden mezun olan genç sanayiye gittiğinde kısa sürede çıraklıktan kalfalığa, kalfalıktan ustalığa geçebiliyordu. Şunu da belirteyim. Kesinlikle üniversite mezunlarını küçük gördüğümden değil. Kendilerine verilen eğitim ve öğretim alt yapısı piyasa ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde değil. Eğitimini aldığı mesleği sevip kendini kurslarla, makalelerle, teknik gezilerle, vb. kendilerini geliştirenler zaten işe girdiklerinde birkaç adım önde oluyorlar ve hak ettiklerini olmasa da iyi rakamlarla maaşlarını alıyorlar.
Bugün sanayiye gittiğinizde büyük -küçük işyerlerinin bir çoğunun kurucusu ilköğretim-lise mezunu insanlar.Neredeyse hepsi bu işlere çıraklıktan girmişler ve kendilerini geliştirip azmedip, cesaretlerini de katarak kendi işlerini kurmuşlar.
Demem o ki okuyun. Okumayı demiyorum. Her bir okul farklı bir tecrübe. Hiç birşey kazanmasanız arkadaş edinirsiniz. Hayatta çok gereklidir iyi birkaç arkadaş. Yolda tökezlediğinizde çoğu zaman ailenizden biri değil arkadaşınız olur. Okulu bitirdikten sonra kendinize yatırım yapmaya yani kendinizi geliştirmeye devam edin. Kursa gidin, proje yapmayı öğrenin,yapmayı planladığınız işin yapıldığı işletmelere mutlaka gidin vb.

Sonuç olarak; Siz isteyin ve azimle, dürüstçe, haramı, helali bilerek çalışın. Gerisini Allah'a bırakın. Ha bakarsın ilkinde olmaz çalışmaya devam. Nasibin olmasa bu dünyaya gelmezdin. Selametle...