Meslektaş olsakta, siz bu işin mantığını kuramıyorsanız ve ben kurabiliyorsam aramızda bir fark var demektir. Ben o mantığı kurabilmeyi, saatlerce çalışmaya, emeğe, tecrübe ve deneyime borçluyum. Siz meslektaşım olarak, üstüne düşüp çözmek yerine, kısa yoldan bu tecrübeyi satın almak istiyorsunuz. Burada bir sıkıntı yok, kişisel tercihiniz. Bu mantığı satın aldığınızda sadece bir projedeki sorunu çözmeyeceksiniz. Belki de bundan sonraki projelerinizde de kullanacağınız bir mantık şemasını, bir tecrübe ürününü satın almış olacaksınız. Bu mantıktan daha çok ekmek yiyeceksiniz yani
Ve diyorsunuz ki, neyin ne kadar ettiğine yani kuramadığım mantığın ne kadar ettiğine ben karar veririm, ben bilirim. Tecrübe etmediğiniz bir şeyin fiyatını nasıl bilebiliyorsunuz? Tepki almanızın altında yatan neden; hem işi bilmeyip, hem iş öğretmeye kalkmanız. Bilginin ucuz bir şey olmadığını ancak bir başkasına bilginizi ve tecrübenizi satabilecek düzeye geldiğinizde anlayacaksınız. Tabii bu bakış açısıyla gelebilmenizi ümit etmek düşüyor bizlere...
Zaten başlık bile baştan kokuyor.
Basit Mantık ama
ben basit mantığı dahi kuramayacak düzeyde bir meslektaşım ve bu mantığın basit olduğu ile ücreti konusunda fikir sahibiyim.
Sadece bu konuda değil, her konuda ücretle ilgili gereksiz cümlelere girenlerden uzaklaşıyorum. Herkes verir teklifini, sana uygun ne ise onu seçersin, uymayanları elersin, yoluna devam edersin. Ne polemik oluşur, ne gereksiz cümleler sarf edilmiş olur ne de vakit kaybı. Birazcık vizyon, başka bir şey değil.